02 iulie 2009

HAI CU NOI IN WEEK/END !
Cam târziu cu pozele, dar poate v-am făcut şi mai curioşi să mergeţi cu ASOCIAŢIA PENTRU COMUNITATE sâmbătă la Covasna să mai reparăm o tură la traseul până la Cetatea Zânelor!

Plecarea din faţă de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, sâmbătă la la ora 12.00. Corturile, chitările, dar mai ales buna dispoziţie sunt bine venite! cred că ne va costa undeva pe la 10 lei de fiecare, ca să facem ceva de mâncare şi să ne cazăm la camping la Valea Zânelor...
Cine are cu ce merge, ne vedem direct în Covasna, la drumul spre cetate, marcat acum vizibil începând cu Hotel Clermont / Cardiologie!

HAI ŞI TU!

Informaţii suplimentare pe blog sau la tel. 0729.499.833
(preferabil sms, ca să răspundem punctual şi la obiect...)

REFUZUL DEMOCRAŢIEI ŞI AL IMPLICĂRII !

preluare de pe www.covasnamedia.ro

... Consilierul local Mădălin Guruianu intenţionează să-l provoace pe preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, la o dezbatere în care fiecare să-şi prezinte, punctual şi concret, realizările în folosul comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe. Mădălin Guruianu consideră că recentele atacuri la adresa sa, lansate de Horia Grama şi care au culminat cu catalogarea lui Guruianu drept „coadă de topor a UDMR”, nu sunt fundamentate.
„Îl voi provoca, într-un timp scurt, pe domnul Grama, să ieşim amândoi cu lucrurile pe care le-am făcut fiecare pentru comunitatea românească şi vom vedea cine este adevărata „coadă de topor a UDMR”. Numesc astfel oamenii care vorbesc şi nu fac nimic, oamenii care învârt doar cuvinte şi nu sunt în stare să pună pe masă realizări concrete”, a declarat Mădălin Guruianu.
Acesta a arătat că el poate veni cu realizări concrete pe ultimele şase luni de activitate pe anul 2008 în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, declarându-se „curios” în legătură cu realizările lui Horia Grama, după şase luni în Parlamentul României.
„Nu mă refer la o chestiune de legalitate sau de ilegalitate, ci la una de morală. Eu am spus ce am făcut şase luni în CL Sfântu Gheorghe şi mi-ar plăcea să ştiu ce a făcut domnul Grama, şase luni, în Parlamentul României”, a mai explicat Guruianu. Deputatul PSD Horia Grama l-a acuzat, recent, pe Mădălin Guruianu ca fiind „coada de topor a UDMR”, deoarece acesta s-a alăturat vocilor ce l-au contestat, în ultimele săptămâni, pe actualul director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Covasna, Ciprian Grosu.

... continuarea pe www.covasnamedia.roPe lângă înrebările pentru domnul Grama, în conferinţa de presă susţinută ieri la PNL am aintit conducerii PDL că trăim în democraţie şi că se pot exprima liberi şi că sunt oarecum obligaţi să-l susţină, sau să se dezică de dl Grosu, dar ar trebui să facă ceva!
Aşa cum Monica Macovei, Cristian Preda sau Ion Olteanu au făcut-o în cazul Monica Ridzi! De la Bruxelles, noul europarlamentar Monica Macovei a dat o lovitură de proporţii doamnei Ridzi spunând că prezumţia de nevinovăţie este importantă în justiţie, dar asta nu înseamnă că după dezvăluiri puternice, un partid ar trebui să-şi mai apere oamenii cu probleme... Dl Preda a avut o declaraţie în aceeaşi zonă a "neacoperirir cu orice preţe a greşelilor", iar dl Olteanu, mai pragmatic a spus clar că şi-ar fi dat demisia...
Domnilor de la PDL spuneţi sau faceţi ceva! Nu puteţi refuza să vă spuneţi părerea despre acest subiect! Este ilogic şi antidemocratic ceea ce faceţi! Renunţaţi la această "silenzio stampa", la această "băgare cu capul în nisip"! Nu mai fiţi struţi! Ridicaţi-vă capetele din ţărână! Luaţi-l strâns în braţe pe stripperul mincinos sau daţi-i drumul să presteze în continuare la bară!


CÂT DESPRE (NE)IMPLICARE ÎN POLITICĂ ÎL LAS PE FOSTUL MEU PROFESOR DE ETICĂ, ANDREI PLEŞU, SĂ VĂ SPUNĂ CÂTEVA VORBE...din ediţia de ieri a Adevărului...

"...Intelectualii nu sunt antipatici doar conducătorilor noştri. Nici „poporul“ nu-i îndrăgeşte peste măsură. Dacă se bagă în politică, sunt suspectaţi de arivism, interese materiale, servilism, elitism vanitos. Şi, oricum, li se confecţionează, în final, un bilanţ dezastruos: n‑au făcut nimic. Ba chiar mai rău, au stricat. Dacă stau deoparte, sunt certaţi că nu se implică. Să nu mai bombăne de pe margine! Să pună mâna să ne salveze! În loc să facă pe deştepţii, să vină cu soluţii, să ne ducă spre un viitor luminos!
Unii intelectuali şi-au permis observaţii critice la adresa actualului preşedinte. Pe forumuri apare o ploaie de recriminări: te credeam om fin, dar te-ai dat cu oligarhii şi cu gazetarii isterici! Halal intelectual! Dacă, dimpotrivă, eşti îngăduitor cu preşedintele, eşti taxat de lingău, eşti „om de casă“, vrei vreo ambasadă. Dacă scrii despre un subiect „inactual“, vreo carte, vreo idee, vreo experienţă transcotidiană, eşti luat de urechi: ţara piere şi baba se piaptănă. Dacă scrii despre ţara care piere, eşti compătimit: ai ajuns rău. În loc să-ţi vezi de sublimităţi, ai coborât în mocirlă. Ce ne facem? Nu văd decât două soluţii: ori intelectualii sunt ceva necesar şi atunci toţi chelnerii trebuie convertiţi rapid la filosofie, ori intelectualii sunt o pacoste şi atunci ar fi mai bine să se facă, în masă, chelneri. Până una alta, e criză: stăm prost cu ambele meserii! Numai prezidenţiabili avem destui."(A. PLEŞU)

28 iunie 2009

GRAMA ŞI STRIPPERUL MINCINOS !

După dezvăluirile mai mult decat concludente din zilele trecute prin care am probat fără drept de apel minciunile şi manipulările încercate de domnul director DJT Ciprian Grosu, m-am aşteptat fie să-şi dea demisia de onoare, fie să-i fie cerută de colegii de partid sau de alianţă de guvernare, fie de către superiorii ierarhici, în acest caz dna Ministru Ridzi.
Spre surprinderea mea toţi au tăcut. Dna Ministru are chiar probleme mult mai mari şi nu se simte prea bine pe post, după dezvăluirile cu cheltuielile nejustificate de ziua tineretului... Au tăcut toţi, mai puţin unul. Dl Grama, preşedintele PSD Covasna şi deputat în Parlamentul României. Cu nonşalanţă şi fără pic de ruşine, dânsul mă acuză că am devenit "inchizitor al moralităţii" şi "coada de topor a UDMR"...

Să le luăm pe rând...

Sunt surprins că tocmai dl. Grama apără un "reprezentant de necinste" din PDL, dovedit de media ca stripper şi mincinos şi manipulator al opiniei publice. Un domn care nu şi-a asumat trecutul, nu l-a recunoscut şi a minţit pe toată lumea din jur. Sunt curios dacă dl. Grama realizează în ce postură jenantă şi-a pus colegii de partid, unii dintre ei profesori. Sunt chiar curios de părerea doamnelor Rodica Pârvan, Rădiţa Palela sau Ligia Ghinea despre acest subiect, ca să numesc numai 3 colege din PSD. sau dl Grama chiar o să le impună acestora să se solidarizeze cu stripperul mincinos? Şi ca o completare, este de reţinut că dl Grosu nu "s-a dezbrăcat de haine la un chef", ci a câştigat bani prestând pentru doamne şi domnişoare o meserie pe care a mai apărat-o şi fostul deputat de Covasna, dl. Petre Străchinaru, cea de "dansator lent si sugestiv, stripper"...

Cât despre coada de topor a UDMR, este o mojicie atât de mare peste care cu greu pot trece... Dl Grama, chiar nu vă sinchisiţi să lansaţi o asemenea aberaţie după câte ştiţi foarte bine că am făcut în ultimii ani pentru comunitatea românească şi mai ales pentru tinerii români din zonă? Chiar nu vă crapă obrazul de ruşine? Mă aşteptam de la mulţi "români verzi" la asta, dar nu de la dumneavoastră? Chiar nu înţelegeţi că eu cred sincer în apropierea dintre cele două etnii şi mă bazez pe tineri pentru a construi o generaţie adeptă a normalităţii, care să nu mai pună preţ pe balivernele ultranaţionaliste şi care să construiască ceva bun şi temeinic în această zonă? E greu de înţeles asta, dl Grama? Nu sunteţi obişnuit cu aşa ceva? E chiar atât de greu de realizat că nu suntem trădători, ci doar nişte oameni care cred în convieţuire? Care s-au săturat de demagogia şi manipularea politicienilor, români şi maghiari deopotrivă, care vor să ia voturi băgând zâzanie între etnii? Care vor să construiască, nu să dărâme! Îmi pare rău că v-am crezut un om serios, un om cu aceleaşi idealuri de convieţuire paşnică în această zonă binecuvântată... dar după o asemenea remarcă mi-am schimbat părerea....păcat!


Imnul Golanilor

A fost odată ca-n poveşti, a fost în România
O gaşcă mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicând cu oamenii de bine
Veniţi şi neocomunişti şi fără de ruşine.

Refren:
Mai bine haimana decât trădător,
Mai bine huligan decât dictator,
Mai bine golan decât activist,
Mai bine mort decât comunist.

Vrem libertate, nu comunism şi nici schimbări de formă
Şi de aceea, securişti, să nu ne puneţi normă.
Noi nu vrem neocomunism, nici neolibertate,
Democraţii originale şi nici minciuni sfruntate.

Voluntariat la Cetatea Dacică...

Ieri, împreună cu Dan Manolăchescu şi vreo 10 voluntari din Sfântu Gheorghe şi Covasna am demarat proiectul de refacere a traseului spre cetatea dacică de lângă Covasna.
Sub îndrumarea lui Dan, alături de tinerii voluntari din Asociaţia pentru Comunitate şi făcând o muncă fizică în mijlocul naturii - vopsit traseul, tăiat lemne, reparat trepte, cosmetizat zona - m-am simţit cumva eliberat de toate grijile cotidiene şi am înţeles că numai de noi depinde să facem lucruri durabile, lucruri care să conteze, care să rămână şi care să poată schimba mentalităţi, sau chiar conştiinţe...
Astăzi vom merge tot acolo, vom încerca să completăm / reparăm ce ne-a mai rămas după ziua de sâmbătă...pentru că şi ploaia şi-a jucat rolul ei...

Sper să pot încărca diseară nişte fotografii cu ceea ce am făcut, dar mai important ar fi să vă programaţi o ieşire spre foarte puţin cunoscuta cetate dacică de lângă Valea Zânelor, al doilea sit arheologic dacic din ţară, după Sarmisegetuza şi aflat atât de aproape de noi, la nici 5 kilometri de ieşirea din Covasna...