10 iulie 2009

CTP - ridzicol, adjectiv...


Unul dintre cele mai distrugătoare articole din presa românească...

"O fosilă vie ridzicolă" de Cristian Tudor POPESCU în ziarul "Gândul" de azi

V-o puteţi închipui pe d-na Ridzi băşindu-se? Eu nu puteam. Însă miercuri seara, mirosul emanat de d-na ministru m-a izbit prin sticla ecranului. În ultimele secunde ale emisiunii moderate de Adrian Ursu şi Oana Stancu, d-na Ridzi s-a repezit cu înfrigurare, fără s-o întrebe nimeni, fără nici o legătură cu ce se discutase („Unde sunt banii, doamna ministru?!“), în ciuda apelurilor „s-a terminat emisiunea!“ să, „comunice“ următoarea „informaţie“: ziaristului Cătălin Tolontan i s-ar fi oferit de către PSD un post de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Într-o proză a lui Marin Preda doi inşi se iau la trântă. Unul dintre ei, cel ticălos şi laş, când se vede cu umerii la pământ, dă drumul unui vânt la fel de puturos ca sufletul lui, sperând, cu această ultimă armă, să-şi asfixieze şi să-şi scârbească adversarul. Singura deosebire dintre insul lui Preda şi madam Ridzi este că d-sa a slobozit flatulenţa pe gură. Şi când mă gândesc că pe ambii obraji m-a pupat d-na Ridzi, brusc şi dintr-o dată, intrând în biroul meu acum câteva zile şi văzându-ne în viu pentru prima oară, şi ultima, în această viaţă…N-am să mă refer la ce am sfătuit-o, căci discuţia a fost confidenţială, dar pot să spun că a repetat obsesiv, ca şi pe posturile TV, că „n-a ştiut să comunice“, de aceea pătimeşte. În schimb, când a fost vorba să-l denigreze prosteşte (secretar de stat în MTS, mare şpagă de funcţie…) pe redactorul-şef al ziarului care a dezvăluit delapidarea de bani publici sub semnătura ministreţei Ridzi, a fost o comunicatoare atât de vioaie…

Cuvântul cel mai obscen pronunţat în legătură cu d-na Ridzi este „tânăr“. „E o campanie îndreptată împotriva unui politician tânăr“ zice d-na Ridzi. Această şopârlă cu ochi de sticlă verzi-albaştri e o mumie, o fosilă vie mai bătrână decât Ion Iliescu. N-am văzut de când mă uit la politică, asemenea colecţie istorică de tenacităţi neruşinate pentru a ieşi din rahat, aflată în posesia unei femei de 32 de ani. Aruncatul cu vina pe subordonaţii pe care tot ea i-a adus, autocritica („am fost naivă, tovarăşi, m-am încrezut în oameni”) „îmi iau angajamentul” („de acum înainte, voi verifica toate hârtiile din minister”), făcutul urechii toacă, când e întrebată a n-a oară unde sunt banii, răspunde tot a n-a oară, fără să clipească, cum că ea a dorit ca tineretul să se bucure de o sărbătoare, insinuarea că e „lucrată”, complotul politic, ca şi cum ar fi putut vreun complotist s-o silească să debiteze „aroganţe” cretine ca „nu e treaba mea ce s-a făcut cu banii” sau „nu mă prezint la comisia de anchetă parlamentară”. Văz în d-na Ridzi, putrezite, descompuse, dar încă vii, pe utemistele, utecistele, uaseceristele de frunte, chitite să ajungă, cu capul vârât între umeri, soldăţoaice credincioase ale partidului, o Aneta Spornic, o Ana Mureşan, o Suzana Gâdea. Plus, fireşte, şcoala pedelistă de mâncat fecale cu polonicul de argint, în care Emil Boc e maestru emerit.

Faptul că PD-L-ul nu a reuşit încă s-o convingă să-şi dea demisia, nici măcar să-i oprească apariţiile la TV, din ce în ce mai dărâmătoare pentru partid, demonstrează, încă o dată, anemia paralizantă de care suferă această formaţiune politică târâtă peste tot cu perfuzorul de un singur om şi fiica lui.

Până la urmă, d-na Ridzi va fi băgată la cală. Dar deja e prea târziu. În urma ei va rămâne un cuvânt care poate că va fi adoptat de limba română: ridzicol, adjectiv.

08 iulie 2009

CINE SE TEME DE ÎNTÂLNIRI?

Guruianu îi dă întâlnire lui Grama la Restaurantul Şugaş

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, îl invită pe preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, la o confruntare faţă în faţă în care fiecare să vorbească despre realizări şi planuri concrete.
Arătându-se dezamăgit de faptul că Horia Grama a anunţat că nu va mai continua disputa apărută între cei doi, tocmai în momentul în care venise vorba despre o dezbatere în care ambii să-şi prezinte realizările, Mădălin Guruianu a hotărât să-i lanseze totuşi o invitaţie concretă preşedintelui PSD Covasna.
Astfel, Guruianu a ales ziua de vineri, 17 iulie, când îl va aştepta pe Horia Grama la Restaurantul Şugaş, de la ora 16, pentru a-şi prezenta fiecare proiectele.
„Consider că domnul Grama nu e o cauză pierdută şi cred că împreună putem construi multe. Am vorbit însă despre o dezbatere - confruntare deoarece cred că este obligatoriu ca aleşii să manifeste transparenţă. Consider că aceasta ar putea fi o bună ocazie pentru un nou început între domnul Grama şi mine”, a explicat Mădălin Guruianu.

Grama refuză invitaţia

Contactat telefonic, preşedintele PSD Covasna a arătat că nu va da curs unei asemenea invitaţii, pe care o consideră nejustificată. „Categoric nu am ce confruntare să am cu acest domn. Domnul Guruianu să-şi facă el bilanţurile, eu nu am cum să mă compar cu el şi mi le voi face separat pe ale mele. Domnul Guruianu consumă bani, eu însă am adus bani. Sub nicio formă nu mă voi coborî la asemenea dispute”, a declarat Horia Grama.

...continuarea pe www.covasnamedia.ro

(Monica Rizea)

Schimbarea la faţă a PNL Sfântu GheorgheAm devenit noul preşedinte al PNL Sfântu Gheorghe, în urma alegerilor interne de ieri. Sunt mândru de echipa de vicepreşedinţi: primvicepreşedinte, tânăra de numai 21 de ani, Corina Bote, Ciprian Niţu, manager şi doamnele Peterffy Rodica, jurist şi Anca Pădeanu, medic.
Alegerea noii echipe în fruntea filialei locale este un prim pas spre reconstrucţia liberalismului în Sfântu Gheorghe. Suntem convinşi că, împreună cu restul membrilor PNL, vom putea atrage mai mulţi oameni capabili, reprezentativi pentru comunitate şi buni profesonişti, indiferent de etnia din care fac parte.
Sunt încântat de reuşita femeilor de a accede în conducerea PNL Sfântu Gheorghe, a căror prezenţă am susţinut-o încă de la intrarea în rândurile liberalilor.
Mă bucur mult pentru alegerea celor trei femei ca şi vicepreşedinte. Sunt convins că tinereţea, experienţa şi dăruirea lor ne vor ajuta să facem paşi importanţi în proiectele pe care le vom propune comunităţii locale.
Vă aştept alături de mine să reconstruim liberalismul şi mai ales încrederea oamenilor în implicare, pentru că "răul apare atunci când oameni buni nu fac nimic!"

07 iulie 2009

Despre politică, politicianism şi cavalerism...

Scrisoare deschisă domnului deputat Horia Grama,

Zilele trecute mi-aţi aruncat mănuşa absolut gratuit, apărându-l pe stripperul mincinos Ciprian Grosu, încă director la DJT Covasna şi făcând acuzaţii grave cum că aş fi „inconsecvent, prin trecerea de la independenţă la viaţa de politician liberal” şi numindu-mă „coada de topor a UDMR”, pentru că, vezi Doamne!, nu apăr cu orice preţ un mincinos, manipulator şi imoral, doar pentru că este român.
Am ridicat mănuşa aruncată şi am încercat să demontez punctual afirmaţiile dumneavoastră, dar ceea ce s-a întâmplat între timp a depăşit puterea mea de imaginaţie. Prin recentul anunţ cu noul mebru al PSD Covasna aţi reuşit să vă daţi un autogol de zile mari, oferindu-mi pe tavă argumente la care cu greu mai puteţi adauga ceva...

La doar câteva zile de la replicile noastre, ieşiţi într-o conferinţă de presă şi vă mândriţi cu atragerea noului coleg de partid, fostul consilier judeţean independent, Ştefan Joos?!

În primul rând vă felicit şi pe dumneavoastră şi pe Ştefan Joos pentru decizia luată. Dar, pentru clarificarea opiniei publice, după o asemenea ştire chiar ar trebui să-mi adresaţi scuze. Odată că m-aţi acuzat exact de acest lucru, eu, ca şi Ştefan Joos obţinând recunoaşterea publică prin votul direct al cetăţenilor la alegeri, ca şi candidaţi independenţi, iar acum am intrat în partide politice. Să înţeleg că dacă aş fi făcut, prin absurd, pasul spre PSD, nu mai era „inconsecvenţă”, ci un gest lăudabil? A doua oară pentru că Ştefan Joos a fost, ca şi mine, vicepreşedinte al multhulitei de către dumneavoastră, Asociaţii pentru Comunitate şi pe care o credeaţi „arondată” PNL-ului. Este greu să acceptaţi, domnule deputat, că noi, membrii acestei Asociaţii, chiar avem simpatii politice diferite, dar am simţit şi simţim încă faptul că împreună putem face mai multe atât pentru comunitatea românească, dar şi pentru apropierea dintre cele două etnii din zonă?


Nu pot încheia fără să remarc faptul că dorinţa dumneavoastră de a „încheia replicile cu Guruianu”, aşa cum v-aţi exprimat la ultima conferinţă de presă, este o dovadă de maxim politicianism şi de lipsă totală de cavalerism.

În primul rând, pentru că nu eu începusem disputa verbală, vă reamintesc faptul că dumneavoastră „v-aţi trezit” că vreţi să apăraţi „personajul” de la DJT, pe care chiar colegii lui din PDL nu-l mai susţin public după concludentele probe foto...

În al doilea rând, daţi dovadă de mare laşitate încheind tocmai acum această dispută, în momentul în care vă cerusem două lucruri esenţiale pentru cetăţenii din zonă: să demonstraţi ce-aţi făcut în cele 6 luni de când sunteţi deputat de Covasna şi mai ales ce proiecte aveţi pentru viitorul acestei zone?

În lipsa unor răspunsuri concrete sau a scuzelor publice, mă simt nevoit să vă cataloghez ca un om care daţi dovadă de lipsă de onestitate şi cavalerism, incapabil să ducă până la capăt o dispută pe bază de argumente şi dovezi, un om care apelează încă la manipulări cu scopuri electorale. Adaug la final, cu sinceritate şi durere, că, în ciuda atacurilor dure pe care le-aţi lansat către mine, nu vă consider, ca şi pe alţii, „o cauză pierdută” şi încă mai sper că vom putea construi, împreună, ceva benefic pentru această comunitate. Pentru că „răul înfloreşte când oamenii buni nu fac nimic”...

Domnule Grama, vă rog să reflectaţi puţin la ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp şi să luaţi decizia corectă şi decentă. Vă rog să încetaţi să fiţi politicianist şi să deveniţi politician. Şi cavaler.

Cu respect,
Mădălin Guruianu

06 iulie 2009

PENTRU TINE(RI) !

Dacpă v-aţi săturat de mincinoşi, de manipulatori, de falşi profesori, de cei care nu dau doi bani pe visele şi gândurile voastre, urmăriţi această melodie extraordinară şi ... răspundeţi la "telefonul din final" prin IMPLICARE! - de fiecare dintre voi depinde... RĂUL ÎNFLOREŞTE CÂND OAMENII BUNI NU FAC NIMIC!

05 iulie 2009

Debate de clasă europeană ...

Pregătiri pentru Campionatele Europene de Debate
Semifinale în turneul din Turcia pentru Bianca Dragomir

Între 25-30 iunie a avut loc Istanbul Yeditepe Open - un turneu de dezbateri unde s-au intâlnit debateri de peste tot din lume: Marea Britanie, Franța, Germania, Turcia, Irlanda, Qatar, Israel, Olanda etc. La competiţie a participat şi Bianca Dragomir, aflată în pregătiri pentru Campionatul European din acest an de la Newcaste. Alături de Radu Cotarcea, fosta echipă campioană naţională a României va încerca să reprezinte meritoriu Clubul din Sfântu Gheorghe la europenele din acest an. Pentru turneul din Turcia, Bianca Dragomir a jucat cu un coleg din Cluj, Grigore Pop, Radu Cotarcea fiind aflat tocmai în China pentru mai bine de o lună de zile. Dar să o lăsăm pe Bianca să spună pe scurt ce şi cum a fost zilele trecute la evenimentul de pe malul Bosforului.
“Am jucat 7 runde, apoi sferturile de finală și semifinalele, unde ne-am și oprit. Dintre temele dezbătute: O femeie liberă nu poartă burka (tema din semifinală), Genocidul ar trebui să poată fi judecat în orice altă țară decât cea în care s-a petrecut (în sferturile de finală), Ierusalimul ar trebui să fie sub administrația Națiunilor Unite, Femeile din țările dezvoltate nu ar trebui să le plătească pe cele din lumea a treia să fie mame surogat, Politicienii nu ar trebui să dețină trusturi media ș.a. Au fost 9 meciuri în care am simțit că devenim din ce în ce mai competitivi, că avem discursuri într-o engleza din ce în ce mai bună, la fel cu a adversarilor noștri de la Cambridge, Cardiff sau Science Politique, că învătăm din greșelile din meciurile trecute ceva ce ne va ajuta în dezbaterea următoare. Am avut parte de competiție serioasă și de un arbitraj excelent, și toate astea într-o atmosferă destul de relaxată (15 minute “turcești” durează de fapt 30 de minute, programul “fix” e o noțiune relativă)
O croazieră pe Bosfor, o petrecere pe plajă cu foc de tabără, o seară a națiunilor lângă piscină, o fanfară militară tipică din bataliile otomane ne-au delectat (atât cât se mai putea căci eram frânți de oboseală) în fiecare din cele cele cinci seri petrecute în Turcia. Am hotărât, eu, Grig și Anca (arbitru delegat de ARDOR) că Turcia își merită titlul de “țara desfătărilor culinare” unde nicio masă nu durează mai puțin de o oră, iar „doza recomandată” de desert se compune din minim câteva baclavale și alte prăjituri cu multă, dar multă miere și pe alocuri ciocolată.”


Bianca Dragomir, prima din stânga, împreună cu Anca şi Grig...