22 august 2009

CAMPIONII ARDEALULUI!

AM CÂŞTIGAT CAMPIONATUL REGIONAL DE DEZBATERI ACADEMICE!
http://sfantugheorghetineret.blogspot.com/

20 august 2009

Final - Grosu mincinosu' OUT !

In drum spre Regionala de debate de la Turda -apropo, rezultate promitatoare ale. echipelor din Sfantu in calificari...detalii in curand pe blogul de debate...- aflu din surse sigure una dintre cele mai asteptate vesti din aceasta vara: stripperul mincinos si manipulator de la DJT a fost demis in sfarsit!
Sa dea Dumnezeu sa fie un semnal de redescoperire a acelei normalitati care se lasa foarte greu de atins in comunitatea noastra... dar, cel putin, este un pas inainte!
Si mai sper ca asemenea "personaje" sa nu mai apara in prim-planul comunitatii noastre...dar pentru ca asta sa nu se mai repete trebuie sa evitam sa stam pe margine si sa tinem cont ca "raul infloreste cand oamenii buni nu fac nimic"...

19 august 2009

STOP BATJOCORIRII POLITIEI ROMÂNE !DECLARAŢIE DE PRESĂ!

Prin măsurile „heirupiste” de reduceri de cheltuieli,
GUVERNUL PUNE ÎN PERICOL SECURITATEA CETĂŢENILOR!

După mai multe acţiuni de protest şi suficiente acuzaţii de incompetenţă la adresa actualilor guvernanţi, ieşirea poliţiştilor în stradă de săptămâna aceasta demonstrează că situaţia din ţară tinde să scape de sub control. Sub pretextul “atotputernicei crize”, Guvernul a ajuns să batjocorească una dintre instituţiile fundamentale ale statului de drept, Poliţia.
Măsurile inadmisibile de reducere a veniturilor oamenilor legii, dar şi a cheltuielilor necesare bunului mers al instituţiilor statului au dus la situaţii hilare:
- transportarea infractorilor cu trenul şi imposibilitatea folosirii maşinilor Poliţiei decât pe distanţe scurte - pentru că nu există bani de benzină!

- aducerea hârtiei de scris, a tonerului pentru copiatoare şi a altor consumabile de-acasă, pentru că nu există fonduri alocate pentru astfel de cheltuieli!

- neangajarea întregii promoţii din acest an a Academiei de Poliţie - 2000 de tineri absolvenţi!, pe fondul unui necesar de mai bine de 8000 de oameni la nivelul ţării

Am speranţa că măcar acum, înainte ca situaţia să scape cu totul de sub control, Guvernul va înţelege să-şi asume eşecurile şi să pună capăt batjocoririi Poliţiei, reparând această situaţie dezastruoasă de subfinanţare care ne afectează direct sau indirect pe toţi.

17 august 2009

Un altfel de discurs / un altfel de Presedinte...

la sfârşitul săptămânii am fost şi la Liga Aleşilor Locali ai PNL, la Braşov...multe aspecte interesante pentru campania care va urma...şi un discurs puternic al lui Crin Antonescu din care vă ofer partea finală...(mi-a confirmat şi de data aceasta că poate deveni Preşedintele de care avem nevoie...)

"...De când am venit în acest partid, din 1990 şi până azi, am venit nu pentru că urma să vină la guvenare sau urma să ajungă la guvernare, această şansă s-a materializat şi se vor materializa, dar am venit în acest partid, pentru că noi suntem acei români care vrem şi credem că se poate şi altfel. În sensul acesta, eu închei spunându-vă încă o dată că eu am nevoie de sprijinul dvs. Că fără sprijinul dvs., al tuturor şi în totalitate, nu cred că putem munci. Cred că putem reuşi dacă facem acest efort împreună, nu în sensul de a face un concurs de demagogie, de parazitat sărbători religioase şi publice ale cetăţenilor în slujba cărora sunt, un concurs de minciuni, sfadă şi înjurături. Cred că trebuie să arătăm într-adevăr românilor că se poate şi altfel, că suntem diferiţi, că suntem altceva decât cei care, azi, guvernează România, de la Cotroceni la Victoria, la majoritatea parlamentară. Eu cred că suntem altfel. Eu cred că putem fi diferiţi, că putem să arătăm acest lucru în campania electorală, că putem face campanie altfel decât s-a făcut până acum, în sensul de a sta de vorbă cu oamenii, de a merge şi a-i căuta pe oameni, pe tineri, că venim cu altceva, să arătăm că nu sutnem hoţi, corupţi, incompetenţi, demagogi. Ştiu că e greu, că există tentaţia de a o lua pe scurtătură. Ştiu că există tentaţia de a putea cumpăra mai multe voturi decât ei, de a păcăli mai mulţi oameni decât ei, dar România nu mai are nevoie de de aşa ceva, nu mai poate merge mai departe cu aşa ceva. Să-i lăsăm pe ei să facă aşa, să patroneze festivaluri, să se joace hore, să se plimbe cu bieţii preoţi în altare, până la sfârşitul campanie. Noi să arătăm altceva. Să le arătaţi că se poate guverna şi cinstit şi competent, cu tot cu presiuni şi ameninţări. Şi eu să le arăt, din funcţia pe care o ocup şi prin prisma candidaturii, că se poate şi altfel. De aceea, am spus că vreau să fiu susţinut de dvs. pentru a da un alt model de preşedinte al României. Am toată încrederea că în toamnă vom reuşi. A câştiga Preşedinţia nu înseamnă nici pe departe a rezolva problemele României, dar înseamnă începutul posibilei rezolvări a problemelor României."

SIMBOLUL MARIAN COZMA !

Săptămâna trecută a fost foarte plină de evenimente şi extrem de emoţionantă pentru mine... nu vreau să vă vorbesc despre surprizele făcute de prietenii mai tineri sau mai puţin tineri pe care-i am, LE MULŢUMESC TUTUROR !... n-aş fi revenit asupra subiectului cu meciul amical Ungaria-România, dar un comentariu dintr-un ziar local mi-a atras atenţia şi m-a făcut să iau atitudine. Un jurnalist de la Cuvântul Nou scria că "meciul este inutil", că "din cauza rivalităţii istorice şi a ultranaţionalismului vecinilor noştrii, nu există nici o urmare bună a meciului" şi că selecţionerii Răzvan Lucescu şi Ervin Koeman sunt "idealişti" dacă ei cred că astfel se vor îmbunătăţi relaţiile româno-maghiare...
Nu pot să nu mă ridic împotriva acestei mojicii extraordinare!
în ciuda acestui gen de atitudine, EU CHIAR CRED CĂ SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ AM ASISTAT LA ÎNCĂ UN MOMENT ISTORIC DIN SERIA: ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI BUNI!
urmăriţi vă rog înregistrarea la... http://www.sport.ro/handbal/video-emotionant-marian-cozma-aclamat-minute-in-sir-de-maghiari-1.html
şi observaţi cât de multe efecte pozitive poate avea o asemenea tragedie...
Marian Cozma este un simbol al prieteniei românbo-maghiare! Un simbol slab, evident, pe lângă salba de răuvoitori, cârcotaşi şi manipulatori care vor să facă totul pentru a ne învrăjbi! Oameni buni, să nu lăsăm un asemenea simbol şi o asemenea relaţie să fie batjocorită de oameni cu minţile înfierbântate de ură, prostie şi ultranaţionalism! Ruşine jurnalistului de la Cuvântul Nou şi ziarului pentru publicarea acelor rânduri de doi bani...