27 noiembrie 2009

BUNUL-SIMT VA INVINGE!


CRIN ANTONESCU:


CRED IN CONTINUARE IN ROMANIA BUNULUI-SIMT

Va multumesc tuturor celor care m-ati votat. Gestul vostru este impresionant si ati fost, intr-adevar, foarte multi. Suntem mai multi decat credeam vreodata. Inca nu suficienti. Dar lupta noastra abia acum incepe. E lupta de a crea, in Romania, o politica a bunului-simt, care sa schimbe din temelii modul corupt si machiavelic cu care ne-am obisnuit in ultimii 20 de ani.

Poate ca multi dintre dvs sunteti dezamagiti de rezultat. Nu fiti. Si mie mi se pare ca frauda electorala e inca mare, si ca e pacat ca forta noastra nu a fost inca suficienta pentru a face de pe acum o mare schimbare. Eu va indemn sa ramaneti optimisti. Sa credeti in schimbare, sa avem impreuna speranta ca putem transforma Romania intr-o tara normala.

Ati vazut marile schimbari pe care le-am produs deja? Bucurestiul a venit la vot la fel ca restul tarii. Mediul urban nu mai este la 10% in spatele mediului rural. Tinerii au iesit sa voteze. Intelectualii se intorc cu fata spre politica. Iar guvernarea, chiar daca nu voi fi eu presedinte, va fi condusa de un nume din afara politicii, de Klaus Iohannis. Sunt pasi, poate inca mici, dar care nu s-ar fi intamplat fara vointa voastra. Asa ca, pentru toate acestea, va multumesc.

Acum suntem in fata unei situatii complicate. 
Varianta colaborarii cu Traian Basescu e exclusa. PDL ar fi fost, si sper ca va fi, un partid mai bun fara el. Asa, e greu sa vii alaturi de cel care a vrut sa te distruga. Varianta abtinerii de la vot e si ea exclusa. Orice roman care sta acasa ii da o sansa in plus lui Traian Basescu sa ramana presedinte. Ramane doar varianta Mircea Geoana. Da, stiu cum arata aceasta varianta. Eu insumi am criticat-o in repetate randuri. Nu sunt convins ca e o varianta fara cusur pentru Romania, dar sunt convins ca este un pas mai cuminte decat ramanerea cu Basescu.

Eu va cer, in numele meu si al PNL, sa votati pentru doua idei. 


Prima este "Proiectul Iohannis". Un proiect care este mai mult decat un nume - e un mod diferit de a guverna: premier independent, ministri profesionisti, oameni nepatati si fara probleme de credibilitate, politici publice corecte si dialog cu intreaga societate. E primul pas spre iesirea din criza si spre schimbarea pe care si eu o doresc. Iar daca, pentru a ajunge la ea, e nevoie de aceasta colaborare, trebuie sa mergem inainte.

A doua idee este "Romania fara Basescu". Din nou, nu e vorba doar de un om, desi omul politic Basescu este un obstacol major pentru democratie. Ce face el acum seamana tot mai mult cu pasii facuti de numele sinistre de dinainte de cel de-al doilea razboi mondial. Dar Romania fara Basescu inseamna mai mult. Inseamna absenta scandalului, inseamna respect pentru cetateni, inseamna sansa de a scapa de sistemul nesimtit.

Drumul va continua sa fie greu. Insa eu, pentru familia mea, pentru fetita mea, pentru prietenii si apropiatii mei, pentru cei care ma saluta pe strada cu incredere, voi continua sa lupt in numele politicii bunului-simt. Sunt un om liber si asa voi continua sa fiu in politica. Si vreau ca fiecare dintre noi sa se simta asa. Veniti din nou la vot, pe 6 decembrie. Si votati, alaturi de mine, pentru aceste idei. Va multumesc.

26 noiembrie 2009

ATITUDINEA CONTEAZĂ!

excelent textul care circulă pe net, scris de Anca Radu... mă regăsesc întru-totul în el...tu nu?


"Nu-i poţi refuza optimismul. L-au acuzat jurnaliştii pe durata campaniei că e crispat. Nu reiau acum povestea cum că receptorul preia o parte din nervozitatea emiţătorului şi dacă pui intrebarea pe un ton isteric, n-ai cum să primeşti un răspuns de soţ iubitor. Mă limitez doar la a spune că Antonescu e probabil cel mai optimist politician român şi ştie să inducă aceeaşi mentalitate şi celor din jurul lui, transformând astfel posibilităţile în actualitate. Anul acesta, dupa 20 de ani de politică făcută pe bază de negocieri prin scoaterea ţării la licitaţie, Crin a introdus şahul politic şi a dat exemple clare de mişcări care lasă adversarul fără ieşire. Ieri tocmai am asistat la transformarea locului 3 în locul 1. Toate mişcările de pe masa politicii se-ntâmplă funcţie de mişcările lui Crin Antonescu. Toate speranţele valului anti-Băsescu (inclusiv ale jurnaliştilor isterici, între care nu mă feresc să-l numesc pe Ciutacu, de la care aşteptam infinit mai mult) atârnă de intensitatea participării lui Crin la campania din zilele următoare. Geoană depinde în momentul de faţă de cât de atractiv poate să-l facă Antonescu, lipindu-i în frunte eticheta unui proiect care să aibă în sfârşit un Dumnezeu. (Nu-l mai ironizez pe Geoană referitor la viteza cu care a fost nevoit să lase dracului din mână ameţeala cu programul Locuridemuncăşiţăranifericiţi, după ce ne-a împuiat capul şi ne-a bătucit urechile toată campania. Mă bucur că i s-a făcut o demonstraţie cum că planul de-acasă de la Hrebenciuc nu se potriveşte cu cel din târgul lui Crin.)
Crin Antonescu şi-a scos votanţii din minoritate. Asta înseamnă puterea votului calitativ asupra votului cantitativ. Testul de inteligenţă a poporului român a eşuat, dar 20% dintre români zâmbesc sincer, deodată cu Crin. Lucrurile nu se termină aici. Valul de entuziasm din rândul tinerilor care l-au sprijinit pe Crin Antonescu va continua. (Anca Radu)

25 noiembrie 2009

Votez pentru democraţie!

Încă odată încep prin a le mulţumi miilor de oameni care au votat în Covasna pentru candidatul PNL!
A fost un privilegiu să conduc în acest judeţ o campanie decentă şi de bun simţ, în numele unui om cu principii şi valori mult peste propunerile contracandidaţilor săi...

Acum ne aflăm într-o situaţie paradoxală, dar extrem de importantă: două rele se bat în turul al II-lea, Băsescu şi Geoană... din păcate, ca de mai multe ori în viaţă, n-am fost suficienţi cei care să promovăm binele şi ne vedem siliţi să alegem răul mai mic, nu varianta bună... nu greşesc atunci când spun că alegem...indiferent dacă mergem sau nu la vot... înainte să mergeţi la vot, înainte chiar de a lua decizia de a merge sau nu la vot, vă mărturisesc la fel de deschis ca de obicei gândurile mele:

- alegerea este între un Guvern Johannis, propus de PNL şi sprijinit de mai multe partide din Parlament (varianta cu Geoană preşedinte) şi continuarea crizei politice şi economice, care în acest moment este varianta izolatului pe plan politic PDL (varianta Băsescu preşedinte)

- mai sintetic şi mai explicit: alegerea este între varianta unei înţelegeri între partide diverse, care îşi pot echilibra interesele şi pondera reciproc influenţele şi varianta unui dictator populist, care crede că orice indecenţă, orice vulgaritate, orice aroganţă şi orice manevră îi este permisă!

- şi nu pot încheia fără să amintesc minciuna oribilă care ne afectează pe toţi cei din zonă la care s-a pretat Băsescu în această campanie  pe deoparte a tunat şi fulgerat împotriva autonomiei teritoriale, dar a încheiat un pact de susţinere cu Partidul Civic Maghiar, condus de Szasz Jeno, adică exact cu radicalii adepţi ai acesteia, obţinând fals scoruri excelente în Covasna şi Harghita, lucru reamintit de liderii UDMR care recunosc deschis că maghiarii au avut o preferinţă aparte pentru Crin Antonescu! ... iată una dintre manipulările tipice marca Băsescu... iar  acest om nu mai are ce să caute în fruntea României şi nici măcar a PDL-ului, care, odată scăpat de "umbra tătucului atotputernic", va redeveni un partid frecventabil şi va ieşi din izolarea în care l-a aruncat traian Băsescu... aşa să ne / îi ajute pe toţi!

23 noiembrie 2009

MULŢUMIM FRUMOS!
Ieri am trăit nişte ore extrem de intense...
în primul rând mulţumiri pentru toţi cei care au făcut posibil rezultatul istoric pentru liberali în Covasna - 7573! - mult peste ceea ce ni se propusese ca ţintî de la centru..., dar mai ales în Sfântu Gheorghe, unde cu aproape 3500 de voturi am fost foarte aproape de PDL, puţin peste 3800 şi la mare distanţă de PSD - aproximativ 1800...

Aşa că, mulţumiri echipei de conducere: EMIL, AUREL, CORINA, coordonatorilor zonali, delegaţilor din secţiile de votare, voluntarilor din call center, departamentul IT, secretariat, logistică, etc.
Dragilor, m-aţi impresionat prin ajutorul dat pentru cel fără de care nu cred că m-aş fi apropiat prea curând de PNL, Crin Antonescu, preşedintele tinerilor!

nu pot să nu remarc faptul că am avut o campanie decentă, cu mult bun simţ şi cu un buget infim în jur de 1000 de euro, dar am reuşit să depăşim un colos cum e PSD, care a aruncat sute de mii de euro în judeţ, iar în Sfântu am fost foarte aproape de PDL, în condiţiile unei campanii de imagine extrem de agresive ale acestora...

Mă simt onorat pentru că am putut să-l ajut pe Crin să obţină cel mai mare scor al tuturor timpurilor pentru liberali în Covasna!
Să-i dea Dumnezeu inspiraţie şi în continuare!

N-am să uit şi sper ca nici alţii să n-o facă prea curând, campania plină de normalitate, Manifestul Bunului Simţ şi Scrisoarea către liceeni a lui Tudor Chirilă, lucruri propuse de Crin în aceste luni de zile...

22 noiembrie 2009

HAI LA VOT!

Acum 46 de ani era asasinat un presedinte/simbol.
Acum 20 de ani ne eliberam de un presedinte/dictator.
AZI alegem un Presedinte de Bun Simt!

la reporter special...

aseară s-a difuzată la antena 3 emisiunea reporter special despre cărţi...în care s-a discutat şi despre fosta Librărie pentru Comunitate...
http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2009&month=11&day=21&show=reporter_special