19 februarie 2010

SEPSI BC APROAPE DE COMUNITATE!

după victoria de la Satu Mare, ieri a fost o zi plină pentru fetele de la SEPSI BC, chiar dacă au dormit numai câteva ore, sosirea la Sfântu Gheorghe fiind undeva la 6 dimineaţa...
La 14.30 echipa a luat parte la acţiunea "Joia Gurmanzilor" la Restaurant Park, una dintre iniţiativele extrem de benefice pentru comunitate - mâncare la jumătate de preţ, oferită de o parte dintre restaurantele din SVESZ, Asociaţia Hotelurilor şi Restaurantelor din Sfântu Gheorghe, de la 16.00, împreună şi cu mai mulţi suporteri am mers la etajul 1 al Centrului Comercial SUGAS, la magazinul Pandora, unde a fost expus în premieră, un stand cu obiecte promoţionale SEPSI BC - tricouri, hanorace, brelocuri, umbrele etc., iar de la 18.30 a fost antrenament în Sala Sporturilor Szabo Kati, locul în care sâmbătă întâlnim de la 18.00 echipa din Craiova.

Deasemenea, am pregătit minuţios o acţiune împreună cu ASIMCOV, dar despre asta amănunte pe http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=6708 şi săptămâna viitoare sper să iasă bine...

18 februarie 2010

SEPSI BC învingătoare autoritară la Satu Mare!

Întărită în intersezon cu fostele componente ale echipei din Sfântu Gheorghe, Cristina Ciocan şi Salimatta Diatta, echipa din Satu Mare părea extrem de hotărâtă să ne pună mari problem în meciul de pe terenul lor propriu. Dar, după ce au înscris primul coş al partidei, jucătoarele sătmărence au fost annihilate de baschetbalistele de la SEPSI BC, care au preluat controlul meciului şi nu l-au mai scăpat din mână până la finalul celor 40 de minute, rezultatul fiind 67-61 pentru fetele noastre.
Cheile meciului au fost multiple: o tactică excelent gândită de antrenorul Veres Attila, combinativ şi în mare viteză, pregătită cu minuţiozitate la antrenamente. Am avut în acest meci o apărare mai solidă ca niciodată, excelent condusă de Kristen Rasmussen, 10 recuperări, dintre care 7 defensive şi 10 coşuri şi Alessandra Santos, 12 recuperări, din care 8 defensive şi 14 coşuri marcate. Am beneficiat deasemenea de atacuri bine construite, gândite la limita celor 24 de secunde, dar şi în viteză, graţie şi strălucirilor individuale ale lui Vass Ildiko, principala marcatoare, cu 23 de coşuri şi 5 recuperări, dar şi ale Florinei Diaconu, 11 coşuri şi 4 recuperări, ambele jucătoare evoluând toate cele 40 de minute de joc. Jucătoarea din Serbia, Irena Matovici, a adunat numai 20 de minute de joc şi a reuşit 5 puncte şi 3 recuperări, acumulând rapid greşeli personale, ajungând pe final să fie eliminată pentru 5 astfel de faulturi. Bianca Vescan a jucat tot pe atât, nu a înscris decât 2 puncte, a avut 4 recuperări şi a comis 4 greşeli personale, dar s-a dovedit a fi o piesă extreme de utilă, mai ales în faţa unor adversare puternice şi chiar masive din punct de vedere fizic. Aproape 10 minute a fost folosită şi Irina Borş, care a reuşit 2 puncte din aruncări libere şi 2 recuperări defensive.
După o asemenea victorie importantă, împotriva uneia dintre contracandidatele la primele locuri, fetele de la SEPSI BC au demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, că o pregătire profesionistă şi o concentrare foarte bună sunt garanţii ale succeselor în campionatul în care sperăm să nu avem probleme decât în “confruntările de gradul III” cu extrem de puternica echipă din Târgovişte, care a îngenunchiat Dinamo Kursk, tot aseară, în sferturile FIBA CUP şi cu care vom avea meci la sfârşitul săptămânii următoare la Sfântu Gheorghe. Până atunci mai avem două examene dificile, primul acasă cu Craiova, sâmbătă 20 februarie, ora 18.00, iar celălalt miercuri 24 februarie la Alexandria, echipă de care abia am trecut în dubla manşă din optimile Cupei României.

17 februarie 2010

Evenimente SEPSI BC !

mesaj înainte de meciul greu de la Satu Mare de astăzi!


Va invitam sa luati parte alaturi de noi la cele doua evenimente de joi 18 februarie 2009

14.30 - Echipa va lua masa la Restaurant Park, pentru sustinerea actiunii "Ziua Mancaciosilor", la invitatia organizatorilor actiunii, SVESZ - Asociatia Unitatilor Hoteliere si Restaurante din Sfantu Gheorghe. La actiunea de promovare "totul la jumatate de pret", pe langa Park, participa deasemenea restaurantele Kolcza, Tribel, Libertis si Ganesa.

16.00 - Deschiderea oficiala a standului cu obiecte promotionale SEPSI BC - tricouri, sepci, umbrele, hanorace, brelocuri etc.- in cadrul magazinului Pandora, et I, Centrul Comercial. Vor participa mai multe componente ale echipei!

15 februarie 2010

RECORD DE PARTICIPARE LA SAINT GEORGE CITY OF DEBATE IV !


Cu peste 200 de participanţi la SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE IV,
Sfântu Gheorghe devine capitala dezbaterilor din România

Cu 54 de echipe înscrise în concurs, maxim istoric pentru o competiţie naţională!, şi cu o echipă de arbitraj de înalt nivel calitativ, format din mai mulţi campioni naţionali la debate, în frunte cu campionul european şi mondial din 2009, Dan Cristea, competiţia “SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE IV” se anunţă a fi cel mai important eveniment pentru lumea dezbaterilor academic din ţară!
După primele două ediţii, în 2007 la Castelul de la Arcuş, cu 18 participanţi din Ploieşti, Braşov şi Sfântu Gheorghe şi în 2008, cu 2 meciuri demonstrative şi un campionat local de public speaking, ediţia de anul trecut a înregistrat un număr record de 18 echipe din toată ţara şi 15 dintre cei mai buni arbitrii, în frunte cu Dan Cristea şi Emil Mesaroş, preşedinte ARDOR Transilvania. După experienţa dobândită cu acea ocazie, dar mai ales după reuşitul Campionat Naţional de Dezbateri Academice de la Arcuş, de la sfârşitul lui 2009, Debate Club Sfântu Gheorghe a luat iniţiativa să organizeze la Colegiul Naţiuonal “Mihai Viteazul” cea de-a patra ediţie a OPEN-ului naţional SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE IV, în 13 şi 14 martie.
Tot acest istoric de club plus incitanta temă de discuţii a competiţiei, “Este justificat ca voluntariatul în folosul comunităţii să devină obligatoriu pentru absolvirea liceului?” au făcut ca interesul pentru a patra ediţie a “Saint George, City of Debate” să depăşească toate aşteptările organizatorilor, ajungându-se la 162 de participanţi înscrişi în concurs şi aproape 50 de arbitri, în frunte cu Monica Mocanu, preşedinte ARDOR. 20 echipe din Muntenia, 16 din Transilvania, 11 din Moldova şi 7 din Banat se vor lupta cu argumente pro şi contra pe tema obligativităţii voluntariatului în această adevărată “olimpiadă naţională a dezbaterilor academice”, iar în urma celor 5 runde vor fi stabilite echipele câştigătoare şi cei mai buni vorbitori ai competiţiei.
După menţiunea primită pentru acest proiect la Gala Societăţii Civile 2009, la secţiunea “Apărarea drepturilor individuale / colective”, cuntem convinşi că şi ediţia din acest an va confirma pe deplin numele competiţiei, demonstrând că Sfântu Gheorghe este locul potrivit pentru orice fel de dezbateri de idei, pe teme incitante şi cu argumente solide şi pertinente!
Mădălin Guruianu, Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe