21 aprilie 2010

HAI ŞI TU LA TREASURE HUNT!

http://treasurehuntsg.wordpress.com/

CEL MAI AŞTEPTAT CONCURS DE ZILELE SFÂNTU GHEORGHE!

TRICOURI PENTRU TOŢI PARTICIPANŢII!

TROFEE, PREMII ŞI MEDALII PENTRU CÂŞTIGĂTORI!ÎNSCRIERI LA treasurehuntsg@yahoo.com ŞI VINERI LA CORTURILE TINERETULUI ROMÂN PENTRU COMUNITATE ŞI HARIT!

Spectacol-eveniment !

probabil că scriu încă sub impresia emoţiei extraordinare, dar simt că am asista la un spectacol-eveniment!

20/20 al Gianinei Cărbunariu, produs de Yorick Studio din Târgu Mureş este un spectacol bilingv de vis care abordează mai bine decât orice aţi văzut / auzit până acum despre evenimentele de la Târgu Mureş din acel fatidic 20 martie 1990...

poate voi reveni cu câteva vorbe în plus despre el...sau poate nu...dar vă promit că voi face tot ceea ce voi putea ca acest spectacol degresant pentru creierele încă înfierbântate din jur să se mai joace la Sfântu Gheorghe! pentru că meritaţi!19 aprilie 2010

Au inceput Zilele Sfântu Gheorghe!

Imediat după finalul meciului OLTCHIM - GYOR - superbă calificarea fetelor noastre în Finala Ligii Campionilor!, duminică seara la Biserica Catolică din oraş a avut loc deschiderea Zileleor Sfântu Gheorghe printr-un superb concert de orgă al artistului Varnus Xaver...impresionant instrumentul, artistul, locul, audienţa de peste 800 de oameni şi atmosfera creată...
urmează o puzderie de evenimente începând de astăzi când printre altele este ziua premierei de la Tamasi Aron, iar mâine unul dintre evenimentele extraordinare ale Sărbătorii Întâlnirilor, spectacolul 20/20, după un text al Gianinei Cărbunaru despre evenimentele de la Târgu Mureş de acum 20 de ani, din 20 martie 1990...la Biblioteca Judeţeana...miercuri e meciul cu Oradea al fetelor de la Sepsi BC si joi deschiderea expoziţiei de la Sala Municipală a Sporturilor...iar de vineri începem în forţă la CORTURILE TINERILOR!

18 aprilie 2010

BIANCA DE AUR!

După 4 runde de calificare şi 3 eliminatorii, Bianca Dragomir - Sfântu Gheorghe şi Grigore Pop - Cluj Napoca, au reuşit să câştige cea mai importană competiţie pentru studenţi din România, desfăşurată la Universitatea Babeş Bolyai, în prezenţa rectorului Andrei Marga şi a celor mai importanţi debateri studenţi din ţară. (foto de la discursul din final[ al Biancă din amfiteatrul de la UBB) După o competiţie cu 48 de participanţi şi 7 runde pe teme de mare actualitate - "mărirea pragului electoral la 10 %", "permisiunea părinţilor de a accesa conturile copiilor lor de pe reţelele sociale", "sindicatele are trebui suspendate în perioada crizelor economice", "cei acuzati de coruptie ar trebui să fie iertaţi, dacă îi demască pe alţii"- schimburile de idei novatoare, argumentele solide şi "la obiect" m-au făcut să recunosc, pentru a nu ştiu câta oară, cât de important este pentru creierul unui om să fie provocat să iasă din paradigma sa, să gândească global şi constructiv, pentru a identifica soluţii la problemele din jur, adică să fii pasionat de dezbateri academice!

Excelentă organizarea echipei condusă de Anca Pascu, director de turneu şi Emil Mesaroş, preşedinte ARDOR Transilvania, performanţi voluntarii atotprezenţi şi mai presus de toate extrem de constructivă ideea acestei prime competiţii în format british parly, adică pe modelul parlamentului britanic, cu 2 echipe ale Guvernului şi 2 ale Opoziţiei, fiecare având dreptul la câte un discurs de 7 minute pentru fiecare vorbitor, fără timpi de gândire, cu întrebări în timpul discursurilor şi cu doar 15 minute timp de pregătire înainte de joc.

În încheiere vă anunţăm că membrii Debate Club Sfântu Gheorghe, în frunte cu noua noastră campioană Bianca Dragomir, vom participa la marşul de deschidere de la Zilele Sfântu Gheorghe, vineri 23 aprilie de la ora 12.00.

Am pierdut o bătălie, dar nu războiull


După înfrângerea suferită la Târgovişte în meciul al 12-lea din Grupa A1 din divizia națională de baschet feminin, 85-50, putem afirma, că deşi rezultatul este unul dureros pentru noi, nu este o înfrângere decisivă. Spunem acest lucru şi datorită faptului că în ultimele două sezoane numai SEPSI BC a fost capabilă să învingă adversara noastră de ieri în competiţiile naţionale. Am făcut-o şi sezonul trecut, dar mai ales în meciul din acest campionat de pe teren propriu. Mai departe mergând, trebuie să constatăm că meciul de ieri este numai un eşec  într-o campanie lungă, pe care am dominat-o de câteva luni, încă de la începutul campionatului fiind în permanenţă pe primul loc în ţară. Echipa noastră, ţinută departe de terenul propriu din 10 martie 2010, în decursul săptămânilor care au trecut s-a antrenat în 4 locaţii diferite, lucru care a adăugat mult la prestaţia slabă a jucătoarelor noastre. Odată cu revenirea noastră în Sala „Szabo Kati” la sfârşitul lunii aprilie – sperăm ca această a doua dată promisă de conducerea CSM-ului din Sfântu Gheorghe să fie respectată! -  şi echipa va fii capabilă să revină la normalitate în ceea ce priveşte antrenamentele, iar fetele noastre îşi vor recăpăta forţa şi precizia de la începutul sezonului.

Cu ideea că nu putem pierde poziţia secundă din campionat şi conştienţi de faptul că rămânem în continuare neînvinşi pe teren propriu aşteptăm miercuri 21 aprilie vizita echipei CSM U Oradea la Târgu Secuiesc, iar pe 24 aprilie facem deplasarea la Arad pentru ultimul meci din grupă.