04 iunie 2010

LET'S DO IT COVASNA!

MÂINE ÎNCEPEM ŞI LA NOI ÎN COMUNITATE!

HAI ŞI TU!Dylan forever...

Se pare că o dată pe an, în ultimii 4 ani, am parte de un concert-eveniment...şi evident mă bucur pentru asta... la suita de spectacole muzicale sau teatrale pe care le văd de-a lungul unui an, se adaugă o "trufanda" greu de uitat - a fost Buena Vista Social Club - mulţumesc Dan!, Goran Bregovic - mulţumesc, Dani!, Gotan Project - mulţumesc Cristina!, iar acum a venit rândul lui Bob Dylan - mulţumesc Alina, Emil şi Bebe pentru cadou!


la aproape 70 de ani, Dylan a fost incredibil...în faţa unui public eclectic - tineri, dar mai ales maturi, chiar şi bătrâni s-au întâlnit la Arena din Bucureşti pentru un idol în deschiderea căruia au cântat Alifantis şi Zan, în memoria celui mai mare fan Dylan pe care l-a avut ţara asta, Florian Pittiş...atâta forţă şi energie degaja pe scenă încât nu mă mir de ce Dylan este considerat cel mai influent artist al tuturor timpurilor... sonorităţi folk, rock şi jazz împletite într-un ritm ameţitor... chitară, orgă şi mai ales celebra sa muzicuţă, iar finalul apoteotic cu "like a rolling stone", considerată cea mai bună piesă muzicală a tuturor timpurilor... Respect Bob Dylan! restul e tăcere...

02 iunie 2010

Demisia Guvernului, cea mai bună măsură anticriză

'Am avertizat Guvernul de nenumărate ori asupra unui lucru foarte simplu pentru oricine care, sigur, când era mic nu a fost bătut cu oul în cap: dacă economia nu va începe să producă, oricâte reduceri s-ar face, nu vor fi suficiente. Putem să reducem salariile cu 25%, pensiile cu 15%, domnul ministru Şeitan vine şi supralicitează cu încă 30%, cu încă 50%, cu încă 70%. Soluţia nu este aceasta, soluţia este repunerea economiei în funcţiune. La acest capitol, măsurile care sunt luate acum îmi creează profunde îndoieli că vor duce la o soluţie. Toate măsurile pe care Guvernul le va întreprinde vor duce la frânarea într-o măsură şi mai mare a consumului, iar ieşirea din criză va fi întârziată'.

'Problema României este prăbuşirea economică continuă care a început în anul 2009 şi pe care PDL nu e în stare să o oprească. (...) Ce mai mare economie pe care ar face-o România în acest moment ar fi plecarea PDL de la putere. Probabil am putea economisi astfel procente bune din PIB, bani care ar putea fi folosiţi pentru plata salariilor şi pensiilor, pentru investiţii. Demisia Guvernului ar putea fi cea mai bună măsură anticriză"

'România nu va progresa din punct de vedere social dacă statul va lua de la săraci şi va da la boierii şi ciocoii portocalii, aşa cum făceau fanarioţii şi cum se doreşte a se face acum de către PDL. Această putere neofanariotă trebuie să plece. România are nevoie de un Guvern competent şi de o viziune politică care să nu mai pună pe primul plan interesul particular al celor aflaţi la putere'

Călin Popescu Tăriceanu (parte din discursul din Parlament la moţiunea "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români) români",

01 iunie 2010

NU RENUNŢA NICIODATĂ!1) Pictorul Van Gogh a vandut un singur tablou pe perioada vietii si acesta surorii sale, pe un pret de nimic. Dar asta nu l-a oprit sa picteze peste 800 de tablouri, in cariera sa.
2) In anul 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley dupa un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicaieri, fiule. Mai bine te-ai intoarce la condus camioane". Apoi, el a scos hit dupa hit, devenind unul dintre cei mai mari cantareti ai lumii.
3) Compozitorul Ludwig van Beethoven a fost considerat de catre profesorii sai "fara nici o sansa ca si compozitor". Nu i-a ascultat si, astfel, a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind… complet surd!
4) Inventatorul Albert Einstein nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "incet la minte, nesociabil si pierdut pentru totdeauna in vise prostesti". A fost exmatriculat de la scoala si a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totusi, a invatat sa vorbeasca, sa citeasca si chiar sa invete "putina" matematica!
5) Un expert spunea despre Vince Lombardi, cel care a devenit ulterior un mare jucator de fotbal american, ca: "Poseda cunostinte minime despre fotbal e si o are totala lipsa de motivatie."
6) Sportivii Michael Jordan si Bob Cousy au fost dati afara din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: "Am esuat de nenumarate ori in viata. De aceea am reusit."
7) Winston Churchill a ramas repetent cand era in clasa a VI-a, apoi de fiecare data cand a candidat a fost infrant, pana cand a implinit 62 de ani si a devenit Prim ministru. El a scris mai tarziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up!". ("Niciodata nu te recunoaste invins, indiferent ca e vorba de un lucru marunt sau important - niciodata nu te recunoaste invins, decat in fata unor chestiuni de onoare sau de bun simt. Niciodata, dar niciodata, sa nu renunti!").
8) In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agentii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai invata sa fii secretara sau ti-ai gasi un sot". Norma Jean a devenit Marilyn Monroe, dar nimeni nu a mai auzit de Emmeline Snively!
10) Charles Darwin a renuntat la cariera in medicina, tatal lui spunandu-i: "Nu-ti pasa de nimic in afara de prins caini si sobolani". In biografia sa, Darwin scria: "Am fost considerat de tatal meu si de toti profesorii ca un baiat foarte obisnuit, de fapt chiar mai jos decat standardul mediu de inteligenta".
11) Sigmund Freud a fost huiduit pe scena cand si-a prezentat pentru prima oara ideile comunitatii stiintifice din Europa. S-a intors la birou si a continuat sa scrie. Freud nu a renuntat niciodata la principiile sale si lumea nu l-a uitat pentru asta
12) Walt Disney a fost concediat de redactorul-sef al unui ziar, fiind acuzat ca nu are imaginatie si idei bune. A dat faliment de mai multe ori pana sa construiasca Disneyland-ul. De altfel, propunerea parcului a fost refuzata pe motiv ca nu ar atrage pe nimeni.
13) Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el ca "e prea prost ca sa invete ceva". A fost concediat de la primele doua joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a facut 1000 de inventii lipsite de succes, inainte de a reusi sa inventeze becul. Intrebat de un reporter cum s-a simtit sa esueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am esuat de 1000 de ori, ci becul a fost o inventie cu 1000 de pasi." Edison a dat omenirii becul, o inventie cu 1.000 de pasi... gresiti!
14) Charlie Chaplin a fost initial refuzat de catre studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerata un nonsens.
15) La 21 de ani, actritei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de catre un director de casting ca are capul prea curbat, ca nu e destul de frumoasa si ca nu e indeajuns de fotogenica pentru a face un film. A respirat adang si si-a zis "In regula, atunci cred ca trebuie sa fac totul in felul meu". Dupa ce a facut 100 de filme, in anul 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizarile de-a lungul Activitatii.
16) Cand Pablo Casals a implinit 95 de ani, un reporter l-a intrebat: "Domnule Casals, aveti 95 de ani si sunteti unul dintre cei mai mari violocenlisti din toate timpurile. De ce inca mai exersati 6 ore pe zi?" Casals i-a raspuns: "Pentru ca inca cred ca fac progrese."
17) Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia ca n-are voce si ca nu poate sa cante deloc. Parintii lui ar fi vrut ca acesta sa devina inginer. Pana la urma, Caruso a fost unul dintre cei mai faimosi tenori din istoria operei, fiind cel mai cunoscut artist din primii 20 de ani ai secolului al XX-lea!îmi permit să mai adaug eu una locală... 
18) la primul concurs la care a participat, arbitrii i-au recomandat lui Radu Cotarcea să se lase de debate, dar el a continuat, ajungând campion naţional şi participând la o mulţime de turnee interne şi internaţionale, inclusiv Campionate Europene şi Mondiale de Dezbateri Academice. 

LA MULŢI ANI, COPII!

În acest an, ca şi în anii precedenţi, copiii vor putea sărbători toată ziua, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe fiind organizatorii  evenimentelor dedicate Zilei Copilului.  Marţi, 1 iunie 2010, între orele 11.00 şi 20.00, în Piaţa Libertăţii, copiii vor putea alege, după placul lor, din seria de programe interesante, special create pentru ei. În plus, Târgul organizat cu această ocazie aşteaptă, cu o gamă variată de produse, atât copiii, cât şi părinţii. Acesta se va afla pe aleea din faţa Parcului Elisabeta şi va fi deschis în intervalul orar 11.00 – 20.00.

Toate programele sunt gratuite!Program


Scenă –  str. Gróf Mikó Imre

11.00-11.50    Fanfara Kováts András din Reci
11.50-12.00    Tombolă: Serviciul de Ajutor Maltez
12.00-12.10    Jocuri pentru copii, Grădiniţa cu program prelungit „Pinocchio”
12.10-12.30    Dansuri populare, Şcoala Generală „Nicolae Colan”
12.30-13.00    Cântece şi dansuri populare,  Şcoala Generală  „Ady Endre”
13.00-13.50    Trupele de dansuri moderne şi populare ale Palatului Copiilor
13.50-14.00    Jocuri pentru copii, cu motive folclorice, Grădiniţa cu program prelungit „Kőrösi Csoma Sándor”
14.00-14.15    Jocuri pentru copii, cu motive folclorice, împletit, Grădiniţa Albă ca Zăpada, Grupa Step by Step
14.15-14.45    Dans modern, Şcoala Generală „Váradi József” , clasa a  IV- a E
14.45-15.00    Dansuri populare, Colegiul „Székely Mikó”, elevii claselor a IV-a
15.00-15.30    Ansamblul de dans popular „Fenyőcske”,  Casa de Cultură „Kónya Ádám”
15.30-16.30    Casa de dansuri pentru copii , Formaţia „Folker” şi Fundaţia” Guzsalyas”
17.00-18.00    Trupa de păpuşi “Cimborák” a Teatrului Tamási Áron: “Împărăţia omului sărac”
18.00-19.00    Tarján Pál: „Fánktörténetek”, Concert interactiv
19.00-19.10    Tombolă, organizată de Casa de joacă „Bóbita”
19.10-20.00    Concert pentru copii, Orbán Ferenc şi prietenii lui


P-ţa Libertăţii – În faţa Parcului Elisabeta

11.00-14.00    Confecţionarea marionetelor: secrete din culisele teatrului de păpuşi, Trupa de păpuşi “Cimborák” a Teatrului Tamási Áron
11.00-14.00    Obişnuit şi neobişnuit – Jocuri de integrare, Asociaţia Creştină „Diakónia” şi Asociaţia „Philadelphia” oferă o posibilitatea de a cunoaşte lumea specială a persoanelor cu handicap
11.00-18.00    Probă de îndemnare pe lăzi, Jacko  Sport şi Jaxtrem
11.30-13.00    Parc “Viu” de statui, Atelierul de Teatru  „Osonó”
11.00-20.00    Casa de joacă „Zsibongó”
11.00-20.00    Face Painting, Timuc Gabriella
11.00-20.00    Coborâş uriaş pentru copii, Vertigo – Aventura Copiilor
11.00-20.00     Perete artificial  de escaladă,  Asociaţia Alpin Sport
11.00–20.00    Casă de joacă de Ziua Copilului: concursul micilor motociclişti (să-ţi aduci micuţa motocicletă) concurs cu păpuşi, canguri săritori,  concurs de aruncat broaşte, face painting -  Casa de joacă “Bóbita”
11.00-20.00    StudioCreativ
12.00-19.00    Spaţiu de Măzgălituri: unicolor, multicolor, în picăţele, în dungi, în pătrăţele, colorat, spaţiul tuturor copiilor, Biblioteca judeţeană „Bod Péter”  şi Caritas
12.00-20.00    Club de colecţionari , Casa de Cultură „Kónya Ádám”
13.00-17.00    Carting, Palatul Copiilor
13.00-17.00    Sculptură în lemn, Palatul Copiilor
13.00-17.00    Activităţi meşteşugăreşti, Palatul Copiilor
13.00-17.00    Şah, Palatul Copiilor
13.00-18.00    Jocuri de aptitudine şi distractive, jocuri tradiţionale: lovirea nucilor, jocul cercurilor, mersul pe cărămizi, pescarul iscusit, aruncarea potcoavei, Uniunea Cercetaşilor Maghiari din România,
14.00-15.30    Colţul cu jocuri: fantezie, echipă şi jocuri, Atelierul de Teatru  „Osonó” 
14.00-17.00    Plimbări cu căruţa, trasă de ponei, organizat de contesa Kálnoky Anna
14.00-16.00    Sepsi BC joacă baschet împreună cu copii
15.00-16.00    Minifotbal, Asociaţia Equites
16.00-18.00    Streetball, Asociaţia Equites
17.00-19.00    Concursuri de îndemânare: biciclete, patine cu rotile, skateboard, - Jacko Sport
18.00-18.30    Concurs de alergat, Asociaţia Alpin Sport
18.30-19.00    Concurs de biciclete, Asociaţia Alpin Sport

31 mai 2010

LET'S DO IT ROMANIA!

               Cartăm în Covasna!


Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice. Putem stabili un record: în acest moment, România este ţara cea mai mare care realizează acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).
Două dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. Pentru curăţarea deşeurilor, este necesară crearea hărţii deşeurilor, hartă ce va fi obţinută în cadrul etapei de cartare.         
Cartarea presupune determinarea poziţiei (folosind un dispozitiv GPS), compoziţiei şi dimensiunii mormanelor de deșeuri din arealele naturale, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special.      
Rezultatul final al acestei acţiuni este realizarea hărţii deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului „Let’s Do It, Romania !”, în lipsa căreia acţiunea din ziua de curăţenie ar fi imposibilă.
Cei care doresc să se implice în program trebuie să se înscrie pe site-ul oficial www.letsdoitromania.ro sau pot accesa şi blogul local, www.letsdoitcovasna.wordpress.com.
În organizare sunt implicate până în acest moment 25 ONG-uri, 11 autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice şi cel mai important, cetăţenii.
Proiectul se bucură de susţinerea Ministerului Mediului şi al Pădurilor, care implică structurile sale din teritoriu – Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Naţională “Apele Române”, cu  structurile subordonate – şi de cea a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor.
Vă invităm la conferinţa de lansare a proiectului care va avea loc sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 11, în Amfiteatrul Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”,  str. Kos Karoly, nr. 22.
Programul pentru acest eveniment include:

·      ora  10:40 – 11:00 sosire invitaţi
·      ora 11:00 – 11:20 prezentare proiect
·      ora 11:20 – 12:00 discuţii referitoare la proiect
·      ora 12:00 –12:30 discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai coordonatorilor de conducere locali
·      ora 12:30 – 13:30 instructajul voluntarilor şi împărţirea traseelor
·      ora 13:30 – 15:00 – discuţie cu echipa de coordonare locală din Covasna

Vă aşteptăm alături de noi!

Coordonatori locali: Alexandra Birzan, Kelemen Eva, Emil Pantelimon

       
       Site: http://www.letsdoitromania.ro
       Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
       Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/