09 octombrie 2010

Tinerii sunt şansa! RESPECT, IRIS!

conferinţă de presă de dimineaţă la Consiliu Local, împreună cu prietenii de la Umbrela Verde şi Rorec, despre candidatura oraşului SFÂNTU GHEORGHE la proiectul CAPITALA VERDE A ROMÂNIEI, apoi în piaţă cu voluntarii la promovarea evenimentelor....
Seara mi-a prilejuit multe întâlniri extrem de plăcute cu mulţi dintre tinerii elevi sau studenţi, prezenţi în primele rânduri la concertele de stradă, fără de care atmosfera de concert în Sfântu Gheorghe nu ar fi deloc la fel! Ne-am încălzit puţin cu tinerii de la Youvennis din Întorsura Buzăului, un scurt, dar bun concert la Sala de Festivităţi din C.N.M.V., idar apoi a urmat ora de rock a celor de la Viţa de Vie în Piaţa Sfântu Gheorghe, prezentată de vedeta Radio ZU, Mihai Morar... pentru ca seara să se încheie apoteotic cu monştrii sacri de la IRIS... greu de povestit în cuvinte ce-a fost acolo, unde în jur de 2000 de oameni au vibrat alături de cei fără de care muzica românească, şi chiar universală, ar fi fost mai săracă... A fost superb şi cred că totţi cei care nu au ieşit la un asemenea eveniment au ce regreta...  Împreună cu mulţi dintre viitorii lideri ai generaţiei tinere din oraş m-am simţit extraordinar, încrezător că tinerii din Sfântu Gheorghe ştiu să aprecieze muzica bună, cea care sunt convins că va schimba mentalităţi în cel mai scurt timp ...
Mulţumesc, dragilor! RESPECT, IRIS!

08 octombrie 2010

o zi de joi specială...

Ieri a fost o zi specială din multe puncte de vedere... am reuşit să ajut consistent echipa UMBRELA VERDE - voluntari, foto, mediatizare + Cosmin!, am avut întâlniri productive pentru echipa de baschet, dar şi la PNL şi seara la Debate Club, iar seara s-a încheiat emoţionant, cu despărţirea de Ana Sidon care pleacă în Anglia... O jurnalistă excelentă, o colegă cum rar mi-a fost dat să întâlnesc - serioasă, devotată, ambiţioasă şi foarte muncitoare - cu ea am lucrat aproape 3 ani la Observatorul de Covasna, din prima zi de cotidian..., dar mai presus de toate un OM EXTRAORDINAR! Regret enorm că astfel de persoane implicate în comunitate şi dedicate muncii lor părăsesc oraşul, dar ... viaţa trebuie să meargă mai departe... SUCCES, ANA ŞI SĂ TE AŞTEPTĂM ORICÂND SĂ TE ÎNTORCI ACASĂ!


07 octombrie 2010

SISTEMUL DE CALIFICATIVE PENTRU PROFESORI ESTE ERONAT!

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că actualul sistem de acordare a calificativelor de merit pentru profesori este unul destul de general, neîndreptățind unii profesori. Mădălin Guruianu a explicat că a participat, recent, la mai multe ședințe ale Consiliului de Administrație al Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV), unde au fost discutate aceste calificative de merit.
„Nu vreau să comentez de rău profesorii, o categorie de oameni care în ultimul timp e hăituită prin scăderi de salarii, dar asta nu înseamnă că nu pot atrage atenția că nu este echitabil modul de punctare pentru acordarea calificativelor de merit pentru profesori, acesta având o marjă de eroare atât de mare, încât aproape toți profesorii au calificativul de „foarte bine”. Nu este echitabil ca punctajul pentru „foarte bine” să fie de la 24 la 30 de puncte, deoarece un profesor care are 24 de puncte nu muncește la fel de mult precum unul care obține 30 de puncte”, a explicat Mădălin Guruianu, atenționând că nu dorește să spună ceva rău despre profesorii din CNMV ci doar să atragă atenția asupra unui sistem defect, cu o marjă de eroare „imensă”.
În acest context, Guruianu și-a exprimat speranța că defectele de acest gen ale învățământului se vor regla în viitor.
(Monica Vajna, www.covasnamedia.ro)

Primul meci pe teren propriu în noul campionat

Sâmbătă de la ora 18 fetele de la SEPSI BC vă invită la primul meci acasă din campionat, sezonul 2010-2011!
După cele 3 victorii fulminante cu echipa din Timişoara, 2 în Cupă şi una în campionat, în prima etapă, a venit rândul întâlnirii cu proprii suporteri în compania fetelor de la Alba Iulia. Cei peste 150 de abonaţi sunt aşteptaţi să-şi ocupe locurile rezervate în Sala Sporturilor Szabo Kati, iar pentru ceilalţi spectatori îi anunţăm că biletele se pun în vânzare începând cu ora 17.00 la intrarea în sală. Biletul de intrare la meci costă 5 lei, iar elevii până în clasa a IV-a - cu carnetul de elevi la ei! - pot intra gratuit. Deasemenea vă anunţăm că există la meci o tombolă - 2 lei biletul - la care se pot câştiga în pauza meciului diverse premii: minge de baschet, tricou, şapcă, fular! Vă aşteptăm alături de SEPSI BC, mai mult decât o echipă, un fenomen!

06 octombrie 2010

REVOLUŢIA EDUCAŢIEI! - RESPECT SIR ROBINSON!

Tokes face jocul lui Băsescu prin noul partid maghiar...

Mediafax - Liderul PNL Sfântu Gheorghe: Tokes face jocul lui Băsescu prin noul partid maghiar

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că liderul CNMT, Laszlo Tokes, "face jocul lui Traian Băsescu" prin înfiinţarea unui nou partid maghiar, acesta fiind "pisica" pe care şeful statului o arată UDMR, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este "o decizie interesantă" anunţul conducerii CNMT, în frunte cu Laszlo Tokes, de a înfiinţa un nou partid politic maghiar.
În opinia liderului PNL Sfântu Gheorghe, Laszlo Tokes nu s-a înţeles, în ultimii ani, foarte bine cu UDMR şi, practic, părţile s-au folosit, la un moment dat, una de alta.
"Practic ei s-au folosit la un moment dat unii de alţii pentru a ajunge în Parlamentul European, fiecare cu candidaţii lor, exact ca acea alianţă împotriva firii între PNG şi PRM. Şi menţin comparaţia pentru că într-un fel fiecare a ştiut că se foloseşte de celălalt, dar că nu au mare lucru în comun şi nu vor să ducă o luptă pe termen lung", a subliniat Guruianu.
Potrivit acestuia, dacă se pleacă de la această supoziţie, orice este posibil cu un om cum este Tokes Laszlo.
"Nu-mi rămâne decât să spun că el (Laszlo Tokes - n.r.) face jocul lui Traian Băsescu, în acest moment. Arată pisica UDMR, căci este evident că fără voturile pe care şi Tokes le-ar putea aduce, UDMR are mari şanse să nu mai intre în Parlament. Cu un nou partid în jurul lui Tokes şi cu un Partid Civic Maghiar, care poate şi el fi hărţui destul de bine, chiar dacă nu are nicio şansă să atingă cinci la sută într-un viitor apropiat, totuşi UDMR ar avea mari probleme de intrare în Parlament", a afirmat Guruianu.

05 octombrie 2010

IRIS LA SFANTU GHEORGHE!

SUPER VESTE! VITA DE VIE, IRIS SI SIMPLU CONCERT GRATUIT LA SFANTU GHEORGHE IN PIATA SFANTU GHEORGHE, VINERI 8 OCT. SI SAMBATA 9 OCT. SEARA!

update: totul face parte din programul UMBRELA VERDE, iniţiat acum câţiva ani de Tuborg România şi pe care l-am promovat încă de la înfiinţare în Sfântu Gheorghe... sper că vă amintiţi stickerele cu "Eu nu arunc gunoi pe stradă" şi campaniile din seria "Eu păstrez România curată!"... Bravo, dragilor! Mă bucur că aţi ajuns şi la noi în comunitate! - SFÂNTU GHEORGHE - CAPITALA VERDE A ROMÂNIEI!

Iti place voluntariatul? Esti convins ca "gestul tau conteaza"? Hai joi de la 8 seara la Centrul de Tineret din Colegiul National Mihai Viteazul si vei afla cum poti sa te implici ca si VOLUNTAR in campania SFANTU GHEORGHE, CAPITALA VERDE A ROMANIEI!... promovarea actiunii va fi maxima prin concertele de weekend Vita de Vie, Iris, Simplu! I LOVE SAINT GEORGE! TU?

AMR 10 ...

 au mai rămas fix 10 zile pentru depunerea dosarelor!04 octombrie 2010

i love saint george...şi am motive!

- a fost super în week-end la Timişoara... victorie la scor a fetelor de la SEPSI BC,  am reuşit să mă văd cu câţiva colegi din mişcarea de debate timişoreni - mulţumesc pentru idei şi pentru invitaţia de la seara de folk! - şi, în timpul de odihnă al fetelor, am vizionat filmul Wall Street II, mulţumesc Florin pentru sugestie! - superb!...plin de învăţăminte relevante pentru situaţia de fapt de astăzi din lume...
- ieri am avut o zi de filme româneşti, mulţumesc Radu! - vă recomand Boogie şi Furia, ambele cu Dragoş Bucur în rol principal - probabil cel mai bun actor de film român al momentului, Poker-ul lui Nicolaescu e destul de slab, dar are actori extraordinari, Terminus Paradis al lui Pintilie nu m-a impresionat... iar seara am văzut cum SUA nu are adversar nici la baschet feminin, după finala simplă a băieţilor cu ţara gazdă, Turcia, a venit rândul fetelor să câştige titlul mondial tot cu ţara gazdă, Cehia şi tot după un meci uşor...

- astăzi şedinţă extraordinară la Consiliul Local, de comisie juridică şi apoi de plen... apoi la baschet... apoi fotbal pe seară şi întâlnire cu fetele care au muncit vara în Grecia... Bine aţi venit acasă, Diana şi Suzy! .... mâine şedinţă la partid, la municipiu, apoi miercuri conferinţă de presă şi apoi la judeţ pentru ca joi să vină vremea pentru întâlnirea de la Debate Club, cu viitorii lideri ai comunităţii... şi poate un spectacol la teatru...

o săptămână frumoasă tuturor şi nu uitaţi, I LOVE SAINT GEORGE! (şi am motive destule!)