23 martie 2011

HABARNIŞTII ŞI RĂUVOITORII CARE NE CONDUC!


1.  „DOVADA FALSĂ”, MARCA BOC... cât dedeparte de realitate trebuie să fii ca să citezi o autoritate fără să te asiguri că acel cineva chiar a spus aşa ceva? ... exact asta i s-a întâmplat premierului Boc, care s-a făcut şi ne-a făcut de râs în întreaga lume... la debate, pentru aşa ceva – dovadă demonstrat falsă! – pierzi obligatoriu jocul... în politică de ce Dumnezeu nu e la fel?... consilierii care au produs „dovada” ar trebui demişi pe loc, iar premierul să prezinte scuze public atât domnului în cauză, cât şi românilor... dar românilor are atâtea motive să le ceară scuze, încât nu cred că i-ar ajunge o zi întreagă... mai bine s-ar retrage, dacă tot vrea să conducă în continuare PDL şi să-l scufunde, dar să lase ţara pe mâinile unora care chiar se pricep, au soluţii şi care pot readuce speranţa oamenilor... sper că nu vă imaginaţi că cineva chiar crede veştile despre „a treia  ieşire din criză”, anunţată de cuplul Băsescu/Boc... ne-am lămurit cam ce şi cum sunt aceştia informaţi de către consilieri... Boc extrem de des pe plan intern, iar Băsescu pe plan extern unde a dat din nou mioritic cu bâta în baltă în conflictul Occidentului cu Libia... 
Nu, domnilor! Nu vă mai putem crede! Nu e nici o creştere... nici n-are de unde să fie fără măsuri de relansare economică... poate economia mondială îşi revine, dar a noastră bate pasul pe loc, dacă nu se duce cumva încă în spate... unde sunt măsurile luate de alte ţări, tip scădere TVA - nici n-a vrut s-audă domnul Boc, nici măcar la alimentele de bază, cum majoritatea statelor civilizate au!, sau scădere impozite pentru firme... Pentru toate acestea cred că merită din plin „să piardă meciul”!

2.  RELAŢIA CU COMUNITATEA MAGHIARĂ trebuie tratată cu responsabilitate şi respect, aşa cum liderul PNL Crin Antonescu subliniază de fiecare dată când are ocazia ... este evidentă nevoia de diplomaţie şi empatie, fără de care totul o e vorbărie fără sens, politicianism şi demagogie ... fără să mă tem de consecinţe spun că parlamentarii români au greşit propunând adoptarea unui mesaj  „clar şi fără echivoc adresat Ungariei”, fără ca acesta să fie analizat exact în părţile esenţiale – erorile de formulare erau multiple, atât la nivelul formei, cât şi asupra conţinutului, dar asta nu înseamnă că nu este condamnabilă lipsa reacţiei autorităţilor ... În acest context cred că este salutară normalitatea mesajului de 15 martie a preşedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, care a fost singurul lider local care a adresat felicitări comunităţii maghiare cu ocazia aniversării Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, „mesaj prea normal”, acoperit de o mare de anormalităţi ultranaţionaliste şi de-o parte şi de alta, mai ales condamnabilul gest al extremistului Csibi Barna de a spânzura păpuşa cu chipul lui Avram Iancu, dar şi continuarea cu o gafă monumentală marca Sorin Blejnar, carea a încercat să „rezolve” prin metodă de corecţie medievală problema ... să te ducă mintea să-l muţi în zona moţilor? Cu ce consecinţe? Să-i aplice ei o corecţie? Sau doar să pui mai mult gaz pe foc? Să amplifici până în pânzele albe problema? Să naşti încă un conflict gratuit?  Să aplici metoda „mineriadei”, învrăjbind o parte a populaţiei contra alteia? Chiar s-o găsi cineva cu scaun la cap să aprecieze această „mutare disciplinară”? Cum Dumnezeu să nu vezi nepriceperea şi reaua voinţă a celor care ne conduc? Păcat, domnilor, mare păcat!