10 iunie 2011

BIKE WALK SEPSIInvitaţie

Marţi (14 iunie 2011) de la ora 16.00 vă invităm în sala de şedinţe a Consiliului Local Sfântu Gheorghe la o discuţie liberă despre posibilitatea amplasării unor standuri pentru biciclete în oraş.
Rugam ONG-urile interesate, nu numai cele cu preocupari sportive, ci mai ales cele care doresc o comunitate mai sanatoasa, mai aproape de mediu etc. sa trimita 1, 2 reprezentanti.
Persoana de contact: Mădălin Guruianu – 0753/431-421

Iniţiatori:
·         Grup de Iniţiativă "Bike Walk Sepsi"
·         Bokor Zoltan, întreprinzător privat, iniţiator al mai multor acţiuni de promovare a mersului cu bicicleta
·         Mădălin Guruianu, preşedinte Comisia Tineret şi Sport a C.L. Sfântu Gheorghe
·         Kelemen Eva-Orsolya, Coordonator Centrul de Voluntariat HITI 


Meghívó

Kedden (2011. június 14-én) 16:00 órától kerekasztal beszélgetére kerül sor a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Tanácstermében kerékpártároló állványok elhelyezéséről városunkban.
Kérjük azokat a szervezeteket, nemcsak sporttal foglalkozó, akik érdekeltek a témában és szeretnének egy egészségesebb társadalomban élni, hogy képviseltssék magukat 1-2 résztvevővel.
Kapcsolattartó személy: Kelemen Éva-Orsolya – 0733/672-329

Kezdeményezők:
·         "Bike Walk Sepsi" informális csoport
·         Bokor Zoltán, magánvállalkozó
·         Mădălin Guruianu, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági és Sport Bizottságának az elnöke
·         Kelemen Éva-Orsolya, HITI Önkéntes Központ vezetője
                                                                       

08 iunie 2011

e oficial... am fost desemnat candidatul PNL pentru postul de primar al municipiului Sfântu Gheorghe!

Mediafax - Covasna: Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, vrea să candideze la primăria municipiului

Preşedintele organizaţiei PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a anunţat miercuri că doreşte să-şi depună candidatura pentru funcţia de primar al municipiului, acesta fiind cel de-al doilea politician, după Antal Arpad (UDMR), care îşi prezintă intenţia în mod public.
Guruianu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este conştient că şansele sale de reuşită sunt foarte mici în condiţiile în care 80% dintre cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe sunt maghiari, dar consideră că mulţi dintre aceştia nu votează etnic.
'Vreau să văd spartă paradigma că se votează doar etnic (...) Am avut un feed-back de la câţiva maghiari care mi-au spus că e păcat că sunt român şi nu o să câştig niciodată într-un oraş cu 80% maghiari', a declarat Guruianu, care a făcut o paralelă între situaţia sa şi cea a candidatului UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor.
Pentru a putea candida, Guruianu trebuie să obţină şi acordul PSD Covasna, aflat în alianţă cu PNL, care o susţine pentru Primăria Sfântu Gheorghe pe profesoara Rodica Pârvan.
Guruianu a precizat că în eventualitatea în care ambele partide vor nominaliza câte un candidat, decizia finală se va lua pe baza unui sondaj de opinie care va releva preferinţele electoratului.
PNL şi PSD Covasna s-au înţeles, însă, asupra candidatului comun pe care îl vor susţine pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna, respectiv pe avocatul Sabin Calinic, propus de social-democraţi.
Actualul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat încă din luna aprilie că intenţionează să-şi depună candidatura pentru un nou mandat.
Acesta a motivat că vrea să se înscrie pentru a doua oară în cursa pentru Primăria Sfântu Gheorghe deoarece doreşte să-şi continue proiectele începute în actualul mandat.Fost deputat UDMR, Antal Arpad a câştigat în al doilea tur scaunul de primar, deţinut anterior timp de 16 ani de actualul senator UDMR Albert Almos.
 

06 iunie 2011

ZILELE SPORTIVE SFÂNTU GHEORGHE 2011 - SUCCES DEPLIN!Desfăşurare impresionantă de forţe la sfârşit de săptămână în Sfântu Gheorghe cu ocazia Zilelor Sportive 2011. Zeci de campionate şi întreceri sportive, sute de juniori, seniori şi antrenori prezenţi, mii de spectatori la terenurile şi bazele sportive din oraş, plus o Gală a celor mai reprezentativi 35 de performeri din oraş, cu o prezenţă de excepţie, legendarul comentator sportiv Cristian Ţopescu.

M-am simţit extrem de bine într-o compenie atât de selectă, şi nu mă refer numai la maestrul Ţopescu , ci şi la mulţimea de iubitori ai sportului, practicanţi sau spectatori din Sfântu Gheorghe şi din împrejurimi. Cred că am reuşit, din nou, să arătăm că facem constant paşi spre normalitate, spre crearea unei comunităţi autentice, unde ne regăsim locul cu toţii şi unde cei mai buni dintre noi merită aplaudaţi şi apreciaţi, indiferent ce limbă vorbesc. Pentru că ştim să ne apreciem valorile adevărate! Felicitări echipei de organizare în frunte cu directorul Clubului Sportiv Şcolar, dl. Nemes Aron!

A fost o onoare să deschidem vineri dimineaţă evenimentul printr-o cursă de aproape 2 km – o tură de stadion, apoi de acolo până în Centru şi o tură de Parc în ceea ce a însemnat prima ştafetă din cele 550 de minute care au fost alergate de oamenii din oraş de-a lungul zilei de vineri. Am fost prezent la mai multe concursuri, atât la deschidere, dar şi la festivităţile de premiere, iar sâmbătă am jucat 2 meciuri de minifotbal, în prima confruntare amicală echipa reprezentativă de futsal a oraşului, Sepsi FC a administrat o înfrângere „ca la carte” susţinătorilor, 8-3, dar am rămas cu satisfacţia că am înscris 2 din cele 3 goluri ale noastre, iar de la 18 am învins greu, dar meritat, împreună cu colegii consilieri locali echipa Consiliului Judeţean, cu 5-4, tot 2 goluri reuşite.
Duminica a fost şi ea plină de dinamism, atât meciul fostelor glorii fotbalistice, IMASA vs. ELECTRO, festivităţi de premiere la călărie şi arte marţiale, un concurs foarte acerb de şah tocmai la Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi apoi o fugă până la Bixad împreună cu prietenii la izvorul de apă minerală...ne-a prins şi ploaia, dar am făcut şi baie într-o apă natural caldă... Au fost din nou zile superbe! Îţi mulţumim, Doamne!
Am lăsat special la urmă Gala Sportului de sâmbătă seara, când, îmreună cu maestrul Cristian Ţopescu şi cu domnul primar Antal Aprad am avut privilegiul să premiem cei 35 de oameni cu care Sfântu Gheorghe se mândreşte în acest an.... pentru cei curioşi, vă rog să citiţi discursurile de laudatio, scrise de mine şi citite de Golya – unul dintre cei mai inimoşi practicanţi şi iubitori de sport din oraş:

BURSELE SPORTIVE SFÂNTU GHEORGHE 2011

FESTIVITATE DE PREMIERE EFECTUATĂ DE DOMNUL PRIMAR ANTAL ARPAD ANDRAS, PREŞEDINTELE COMISIEI DE TINERET ŞI SPORT, MĂDĂLIN GURUIANU ŞI INVITATUL DE ONOARE AL ZILELOR SPORTIVE SFÂNTU GHEORGHE 2011, LEGENDARUL COMENTATOR SPORTIV CRISTIAN ŢOPESCU!
                       
Vom premia sporturile în ordine alfabetică şi începem cu

I.                    JUNIORII ANULUI 2011 ÎN SFÂNTU GHEORGHE


Atletism
Confirmând “şcoala de atletism” de la Sfântu Gheorghe, începem cu doi juniori cu rezultate excelente în competiţiile naţionale de alergări, Blazer Imola şi Trofin Cosmin

Baschet
Componentă a echipelor de baschet feminin din Sfântu Gheorghe, atât la senioare, cât şi la junioare, eleva Liceului Mikes Kelemen, Szocs Emoke şi reprezentantul băieţilor, de la Clubul Sportiv Şcolar, baschetbalistul Sinka Aba

Carting
Una dintre categoriile care au apărut în acest an, un premiu special pentru tânărul conducător auto Bokor Balazs

Escaladă
Cu un succes din ce în ce mai mare în zona noastră de munte, o nouă ramură sportivă ajunge în prim plan la Gala Sportivilor, este vorba despre campioana de juniori, dar şi de seniori la căţărare pe perete artificial, domnişoara Nagy Hanna

Fotbal
Cel mai popular sport din lume nu avea cum să nu aibe reprezentant şi în Sfântu Gheorghe, anul acesta, cel mai bun junior fotbalist a fost desemnat sportivul de la Clubul Sportiv Şcolar, Keresztes Benjamin

Futsal
Sosit de curând la echipa SEPSI Futsal Club, care luni va disputa finala mică a campionatului naţional de futsal, cel mai bun futsalist junior din 2011 este Papp Csongor

Gimnastică
Premiantul de anul trecut recidivează şi obţine din nou titlul de cel mai bun tânăr gimnast din Sfântu Gheorghe, campionul nostru Vlej Zsombor

Handbal
Cu două echipe de liga a doua, la handbal masculin şi feminin, Sfântu Gheorghe are mândria că reuşeşte să crească numeroşi juniori şi junioare, iar anul acesta titlurile merg fără discuţie la doi absolvenţi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul, portarul echipei de la CSM, Larisa Comşa şi interul echipei de juniori, dar şi de seniori, Lohan Alexandru, premiant şi anul trecut.

Hochei pe iarbă
O nouă ramură sportivă începând cu acest an, la hochei pe iarbă a excelat tânărul Daczo Attila.

Înot
Sunt sute de copii care merg aproape zi de zi la Bazinul din Sfântu Gheorghe să se antreneze, iar în acest an rezultatele excelente în competiţiile naţionale au fost obţinute de tânărul Lazar David.

Lupte
Cea mai de succes ramură sportivă din punt de vedere al performanţei este fără îndoială zona de lupte libere, unde Sfântu Gheorghe se poate mândri cu o divizie destul de mare de juniori, în acest an titlurile merg către domnişoara Incze Kriszta şi către domnişorul Gyorfi Norbert

Motocros
Ca şi anul trecut, Sfântu Gheorghe este mândru să premieze cel mai tânăr participant al ţării la Campionatele Europene de Motocros, campionul nostru Tompa Krisztian, care nu a putut fi prezent tocmai pentru că merge tocmai la o competiţie internaţională.

Şah
De câtăva vreme Clubul de şah Cavalerul a intrat în atenţia iubitorilor sportului minţii din Sfântu Gheorhge, iar Comisia de acordare a decis să încurajeze în acest an cu premiul pentru şahistul junior al anului pe Imreh Abel

Triatlon
Întotdeauna cu reprezentanţi pe podiumurile naţionale şi chiar internaţionale la triatlon, Sfântu Gheorghe acordă în 2011 titlul de juniorul anului lui Madaras DanielII.                 SPORTIVII ANULUI 2011 ÎN SFÂNTU GHEORGHE

Arte marţiale
Multiplul campion naţional şi participant la campionate internaţionale, chiar şi acum este plecat la un asemenea turneu, maestrul în arte marţiale Szoke Attila.

Atletism 
Atletul anului în 2011 în Sfântu Gheorghe este sportivul de la CSM, George Halapciuc

Baschet
Componentă de bază a echipei SEPSI Baschet Club, câştigătoare în acest sezon a medaliilor de bronz în Campionatul Naţional şi în Cupa României, domnişoara Bianca Vescan

Culturism
Un alt sport în premieră la Gala Premiilor Sportive din Sfântu Gheorghe, culturism, unde a excelat Ştefan Cristian

Futsal
Component al echipei de futsal din Sfântu Gheorghe, cea care luni va disputa la Târgu Mureş finala mică a Campionatului Naţional, dar şi selecţionat în reprezentativa de futsal a României, futsalistul anului în Sfântu Gheorghe este talentatul Szabolcs Manya

Lupte
La concurenţă mare pentru titlurile naţionale şi internaţionale chiar cu colegele ei de club din Sfântu Gheorghe, luptătoarea anului în 2011 este domnişoara Munteanu MihaelaIII.               ANTRENORII ANULUI 2011 ÎN SFÂNTU GHEORGHE

Arte marţiale
Cu o mulţime de copii şi juniori iniţiaţi în artele marţiale în ultimii ani, un premiu special merge în 2011 la antrenorii de arte marţiale Preda Csaba şi Vass Hunor

Atletism
De ani de zile dedicată atletismului din Sfântu Gheorghe, antrenoarea anului şi anul trecut, tocmai întoarsă de la o competiţie naţională unde a participat alături de sportivii domniei-sale, doamna Revesz Katalin

Baschet
De zeci de ani, baschetul feminin din Sfântu Gheorghe se confundă cu cea care a iniţiat sute de jucătoare în tainele acestui frumos şi iubit sport, ca şi anul trecut, titlul de antrenoarea nului la baschet revine doamnei profesoare de la Clubul Sportiv Şcolar, Vancsa Kata

Fotbal
La fel ca şi doamna Vancsa, se ocupă de zeci de ani de micii fotbalişti din Sfântu Gheorghe şi a ajuns să fie sinonim cu fotbalul de copii şi juniori, domnul profesor de la Clubul Sportiv Şcolar, Siklodi Ferenc

Futsal
Artizanul renaşterii echipei de futsal din Sfântu Gheorghe care se bate pentru medaliile de bronz, antrenorul anului din Sfântu Gheorghe, domnul Toth Csaba

Gimnastică
La fel ca şi anul trecut, antrenorul de la Clubul Sportiv Şcolar obţine şi în acest an titlul de cel mai bun antrenor de gimnastică, domnul profesor Bende Jozsef

Handbal
Antrenorul juniorilor, dar şi al seniorilor din Sfântu Gheorghe, omul dedicat total handbalului din Sfântu Gheorghe, domnul Bărbos Viorel

Lupte
Pepiniera de la Clubul Sportiv Şcolar din Sfântu Gheorghe reuşeşte să aducă în fiecare an tineri sportivi, iar pentru aceasta, un premiu special merge la antrenorul acestor juniori, domnul Hatos Péter.
Maestrul absolut al rezultatelor de excepţie ale luptătoarelor noastre, acelaşi premiant ca şi anul trecut, super-antrenorul din Sfântu Gheorghe, Matefi Arpad

BURSA SPECIALĂ “SPORTIVUL ANULUI ÎN SFÂNTU GHEORGHE”

Component
ă a lotului olimpic de senioare la lupte libere şi deţinătoare a unui număr impresionant de medalii naţionale şi internaţionale, cu 18 medalii de aur, dar mai ales PATRU impresionante  medalii de argint obţinute la Campionatele Europene în 2007, 2009, 2010 şi 2011, plus o participare la Olimpiada de la Beijing din 2008, Cvadruplă VICEcampioană europeană, ESTERA DOBRE ESTE SPORTIVA ANULUI ÎN SFÂNTU GHEORGHE.

Vă mulţumim pentru că v-aţi bucurat şi aplaudat alături de noi gloriile sportive actuale şi viitoare din Sfântu Gheorghe. La revedere!

05 iunie 2011

SĂ READUCEM EDUCAŢIA ÎN FRUNTE!

Viziunea Uniunii Social Liberale Pentru Educatie