07 iulie 2011

„Medierea” la Sfântu Gheorghe

La sfârşitul acestei luni, deputatul PNL, Alina Gorghiu îşi lansează  primul volum în limba română dedicat medierii comerciale şi la Sfântu Gheorghe.Prezentarea cărţii intitulate “Medierea” va avea loc marţi 26 iulie, ora 17.00, la Incubatorul de afaceri. Lucrarea vizează promovarea uneia dintre cele mai la modă meserii din România zilelor noastre, dar şi găsirea unor soluţii alternative la instanţele clasice în măsura în care medierea ar conduce la degrevarea acestora, eliminarea cheltuielilor suplimentare şi a termenelor prelungite.
De profesie mediator, Alina Gorghiu va vorbi pe larg despre acest subiect dar şi despre implicaţiile acestei noi profesii. La eveniment sunt asteptaţi să ia parte toţi cei interesaţi de oportunităţile pe care le aduce această nouă profesie, precum şi asociaţii de specialitate, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie sau avocaţi.
Anna-Maria Chiţu, Mesagerul de Covasna

Culegi ceea ce semeni, întotdeauna!

"Liderul PNL Sfântu-Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că rezultatele Bac-ului arată clar degringolada sistemului de învăţământ românesc, însă este de părere că generalizările nu trebuie perpetuate atunci când vine vorba de a acuza sistemul, profesorii sau elevii.
Mădălin Guruianu a declarat că totul porneşte de la modul în care Statul se raportează la Învăţământ, în condiţiile în care România este singura ţară europeană care acordă sub 3% din PIB acestui domeniu. În context, Guruianu a subliniat că nici salariile profesorilor nu sunt deloc de neglijat în întreaga ecuaţie, precum nici schimbările din sistem, care au făcut ca probele de competenţe să fie susţinute mai aproape de celelalte examene ale Bac-ului, spre deosebire de anul trecut, de exemplu, când s-au susţinut cu câteva luni înainte. Guruianu a mai precizat că, în ceea ce priveşte sistemul, ar mai fi de discutat şi referitor la faptul că elevii maghiari trebuie să susţină acelaşi examen la Limba şi literatura română ca şi vorbitorii nativi ai acesteia.În aceeaşi idee, Mădălin Guruianu a ţinut să salute poziţia unui director de şcoală din judeţul Timiş cu promovabilitate zero, care a ales să demisioneze odată cu obţinerea acestui rezultat." (Monica Vajna, www.covasnamedia.ro)

05 iulie 2011

AVEM TEATRE DE TOP ÎN SFÂNTU GHEORGHE!

Ultimele premiere ale teatrelor din Sfantu Gheorghe selectate la  Festivalul National de Teatru, Bucuresti 2011
"Mai întâi te naşti" a lui Afrim de la Tam Teatrul Andrei Muresanu"şi "Neguţătorul din Veneţia" a lui Bocsardi de la Tamási Áron Színház! FELICITĂRI, AMBELOR INSTITUŢII! SENZAŢIONAL!,.. 
şi "OTHELLO" lui Măniuţiu de la M-Studio Mozgásszínház tot din Sfântu Gheorghe are nominalizare la capitolul teatru-dans! Felicitări, dragilor! 
CHIAR AVEM 3 INSTITUŢII DE TOP NAŢIONAL ÎN SFÂNTU GHEORGHE!
 
WE LOVE SAINT GEORGE!

Sad, but true...

"(...)Ceea ce s-a petrecut la examenul de bacalaureat din iunie 2011 aduna, intr-o densitate de nucleu de plutoniu toate carentele societatii romanest, adunate de multe decenii incoace. Romania se simte bolnava, intr-o buimaceala intristatoare de valori, cu reperele rasturnate, atunci cand totusi ele mai exista. Intr-o profunda criza de sens.  Si cum boli fara bolnavi nu exista, iata ca privim, odata cu examenul de bacaulareat, tabloul dramatic al celor contaminati de toate vietile noastre netraite, de toate frustrarile, trufiile, deznadejdile si neintelesurile noastre: copiii nostri. Intotdeauna, in fata pericolelor, primii salvati sunt copiii. In naufragiul nostru nesabuit iata ca ne bulucim de-a valma in barcile de salvare, noi ceilalti, oamenii politici, patronii si sindicalistii, preotii, jurnalistii, parintii si profesorii. Pe copiii nostri i-am uitat pe punte." (Varujan Vosganian)