11 noiembrie 2011

LUNEA CĂRŢILOR REVINE LA SFÂNTU GHEORGHE


LUNI SEARĂ DE LA ORA 17, LA „EX LIBRIS”

Clubul Umaniștilor „Lunea Cărțílor” se redeschide luni de la ora 17 la Librăria Ex Libris din Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr.7, cu o relansare de carte – Picătura din cer de Mădălin Guruianu, cu o nouă ediţie „schimb de cărți”, cu recomandări și cu discuții libere de la 18 la Cafeneaua Bastion, fix vis-a-vis de librărie. Joia trecută deja a avut loc prima întâlnire la librărie a Clubului de Lectură în limba maghiară, cu participarea autorului Sylvester Lajos.
Cărțile sunt extrem de importante pentru devoltarea fiecăruia dintre noi. Cititul sau lipsa lui ne determină mai mult decât ne putem închipui comportamentul și de aceea de câțiva ani am încercat, împreună cu colegii mai mici şi mai mari din Asociaţia pentru Comunitate sau din Asociaţia de Tineret Ecou, să promovăm prin cât mai multe căi posibile lectura, mai ales în rândul tinerilor. Şi de data aceasta îi așteptăm pe toți iubitorii de cărți să pătrundem din nou, împreună, în aventura cunoașterii, prin labirintul fabulos pe care-l presupune lumea cărților.
Vă aştept luni seara la o discuţie relaxată în care re-lansarea cărţii mele de debut, „Picătura din cer”, este doar pretextul unei reîntâlniri pe care o aşteptam demult cu cei care, chiar şi în aceste vremuri tulburi din multe puncte de vedere, încă se mai simt apropiaţi de lectură şi mai pot aprecia aşa cum se cuvine cartea.

07 noiembrie 2011

HAI ŞI TU LA DUBLA RE-LANSARE DE LUNI 14 NOV.!


Luni, 14 noiembrie, de la ora 17.00, librăria Ex Libris din Sfântu Gheorghe va fi gazda unei duble relansări pentru cititorii în limba română. Adăugăm imediat informaţia că joia, aceeaşi librărie vă invită la un club de carte maghiară, moderat de scriitori locali maghiari.Dubla relansare de care vorbeam propune, pe de o parte, programul „Lunea Cărţilor”, preluat de la fosta Librărie „Pentru Comunitate”, un proiect interactiv de promovarea a lecturii prin schimburi de cărţi, recomandări directe, discuţii libere pe marginea cărţilor citite, urmând ca ulterior să se ajungă chiar şi la un soi de cenaclu literar local, prin invitarea celor care mai scriu în comunitatea noastră, sau prin alte părţi.
Iar pe de altă parte, relansarea volumului de eseuri „Picătura din cer”, al lui Mădălin Guruianu, lansat în martie 2008 la Restaurant Park din Sfântu Gheorghe, şi despre care presa de atunci scria că a avut loc „în prezenţa unui public ales şi în acord cu ritmurile de vioară, „lauda literară“ fiind adusă de criticul Ioan Popa, de la Gazeta de Transilvania din Braşov, dar şi de către părintele Ioan Tămaş Delavâlcele”. La lansare au luat parte seniorii şi colegii din cadrul Asociaţiei „Pentru Comunitate“, plus politicienii vremii, dar şi actori de la Teatrul Andrei Mureşanu, profesori de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi mulţi, foarte mulţi tineri. După aproape 4 ani de la eveniment şi epuizarea a peste 1500 de cărţi din tirajul iniţial, Mădălin Guruianu vă aşteaptă la “Ex Libris”, cu speranţă că mai există iubitori şi cititori de carte, chiar şi în aceste vremuri (www.mesageruldecovasna.ro).

Observatorul de Covasna: Dublă re-lansare la Ex Libris

Lunea Cărţilor este un proiect interactiv preluat de la vechea Librărie Pentru Comunitate, şi care îşi propune promovarea lecturii clasice prin schimbul de cărţi, recomandări directe, discuţii libere pe marginea cărţilor citite, urmând ca ulterior să se ajungă chiar şi la un soi de cenaclu literar local, prin invitarea celor care mai scriu în comunitatea noastră, sau prin alte părţi. Relansarea acestui proiect va avea loc luni, 14 noiembrie de la ora 17, la Librăria Ex Libris de pe strada Oltului, iar joi va avea loc un club de carte maghiară, moderat de scriitori locali maghiari.
De asemenea, Mădălin Guruianu îşi va relansa volumul „Picătura din Cer”. Această carte a fost lansată în 2008, iar tirajul iniţial de 1500 de volume s-a epuizat. Autorul spune că îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi la Ex Libris, cu speranţa că mai există iubitori şi cititori de carte, chiar şi în aceste vremuri. (www.covasnamedia.ro)


06 noiembrie 2011

Un week-end de poveste!

Superba atmosferă de sâmbătă de la "Aura Castellum" de la Arcuş, orele petrecute acolo, dar şi după, plus duminică dimineaţă cu prietenii mai mici sau mai mari, plus bucuria de a vedea destul de mulţi participanţi la "Ziua Sportului cu rachete" şi apoi o suită de filme interesante, dintre care de la distanţă, cel mai atractiv ca şi subiect a fost alegoria "How to train your dragon", un film pe care-l recomand oricui mai crede în ideea de diferenţă şi în termeni de "noi" şi "ei"...
Tututor celor care n-au gustat din deliciile culinare şi artistice oferite de "castelani" sâmbătă nu le spun decât că au rata un moment unic şi cu adevărat fabulos, unul dintre acele momente greu de povestit în cuvinte, dar în care simţi cu adevărat cât de bine se poate simţi împreună comunitatea noastră, români şi maghiari deopotrivă... Mulţumesc frumos! M-am simţit din nou mândru că trăiesc printre oameni care au descoperit din plin normalitatea! Uite de ce spun constant şi cu inima deschisă I LOVE SAINT GEORGE!

Dubla lansare din aprilie 2008 ...

Lunea viitoare, pe 16 nov. de la ora 17.00 vă aştept la noua librărie din Sfântu Gheorghe, EX LIBRIS, pe str. Oltului, nr. 7!