26 noiembrie 2011

pentru tineri şi pentru comunitate...

După o săptămână plină, cu alegeri la TNL, apoi conferinţă de presă şi Masă Rotundă cu discuţii aplicate cu şi despre tineri, plus şedinţe la Comisia Juridică, la cea de acordare a Burselor Sfântu Gheorghe, în plenul Consiliului Local, plus punerea la punct a detaliilor finale atât pentru programul de 1 dec., cât şi pentru proiectul Shortcut pentru studenţi, ieri am reuşit să ajung la Dezbaterea despre organizarea teritorială propusă de UBB Sfântu Gheorghe, la care au participat liberali români şi maghiari, deopotrivă, iar seara am fost la un foarte bine organizat Bal Kiwanis... astăzi spre Şugaş Băi, la majoratul Călinei şi mâine sper să pot ajunge la Sărata Monteoru la o competiţie de dezbateri academice... iar de luni din nou la treabă...

LUNEA CĂRŢILOR, de la 5 seara, cu Ambrus Mihai şi al său volum "Frânturi de timp"
tot luni, dar de la 7, CAMERISTELE, spectacol de gală al Teatrului Andrei Mureşanu

miercuri seara Balul pentru Comunitate, joi dimineaţă, depuneri de coroane şi spectacol folcloric, iar de la 6 seara la Casa de Cultură a Sindicatelor, VASILE ŞEICARU în Concert Extraordinar, oferit cadou de către Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia PEntru Comunitate, cu sprijinul Prefecturii şi Consiliului JUdeţean Covasna!

23 noiembrie 2011

PROPUNERI LIBERALE PENTRU TINERI!

Agerpres - Covasna: TNL propune ore de instrument muzical, manual de educaţie alimentară şi stimularea dascălilor activi

           
Tinerii liberali din judeţul Covasna consideră oportun ca în programa şcolară să fie introdusă obligativitatea studierii unui instrument muzical, să se predea cursuri de istorie comparată a religiilor, să se elaboreze un manual de educaţie alimentară, iar dascălii care organizează activităţi extraşcolare cu elevii să fie recompensaţi.

Tinerii liberali din judeţul Covasna au organizat marţi seară, la Sfântu Gheorghe, o masă rotundă în cadrul căreia s-au conturat şase idei principale pe care aceştia le vor propune pentru a fi cuprinse în Programul politic naţional al TNL.

Noul preşedinte al Tineretului Naţional Liberal (TNL) Covasna, Emil Pantelimon, a declarat pentru AGERPRES că ideea introducerii în programa şcolară a studierii unui instrument muzical la nivel de începător (cel puţin 25% din ore) a avut drept considerent efectele benefice pe care le poate avea asupra dezvoltării şi consolidării culturale a comunităţii, iar cea privind orele de istorie comparată a religiilor (care să fie predate de profesori de istorie în cadrul orelor de religie - n.r.) s-a bazat pe necesitatea lărgirii sferei informaţiilor referitoare la toate cultele.

O altă propunere a fost aceea de a se introduce în curricula şcolară ore la care să fie invitaţi foşti deţinuţi politici ai regimului comunist, astfel încât elevii să dobândească informaţii referitoare la acele vremuri direct de la cei care au trăit experienţele nefaste ale epocii.

Nu în ultimul rând, tinerii liberali covăsneni propun realizarea în parteneriat public-privat a unui material didactic auxiliar dedicat diriginţilor, care să prezinte pe larg un model de educaţie alimentară prin intermediul căruia elevii să fie conştientizaţi asupra riscurilor la care se expun atunci când consumă alimente 'nesănătoase', care conţin aditivi.

TNL Covasna va propune, de asemenea, acordarea unor burse pentru profesorii care organizează activităţi extraşcolare, cum ar fi spre exemplu excursii culturale, recreative sau sportive, precum şi pentru elevii cu rezultate excepţionale la învăţătură care se dedică şi acţiunilor de voluntariat.

'Programul de burse pentru profesori vrea să încurajeze acţiunile care ocupă timpul liber al tinerilor altfel decât în faţa calculatorului, cu crezul că diminuarea vizibilă a excursiilor şcolare nu este viabilă pentru formarea culturală şi socială a tinerilor', a declarat Emil Pantelimon, precizând, totodată, că bursele de excelenţă pentru elevi au fost introduse cu succes la Sfântu Gheorghe la iniţiativa consilierului PNL Mădălin Guruianu şi consideră că proiectul merită să fie extins la nivelul întregii ţări.

Cele şase propuneri conturate în cadrul mesei rotunde vor fi trimise Biroului Central al TNL în cursul săptămânii viitoare.

22 noiembrie 2011

EMIL PANTELIMON, PREŞEDINTE TINERETUL NAŢIONAL LIBERAL COVASNA

– declară la început de mandat Emil Pantelimon, noul preşedinte al TNL Covasna.

Un număr de 170 de delegaţi şi peste 100 de tineri liberali din întreg judeţul Covasna, alături de reprezentanţi din conducerea naţională a organizaţiei, au luat parte, duminică, la Conferinţa Teritorială de alegere a Ti­ne­retului Naţional Liberal (TNL) Covasna, în cadrul căreia a fost ales noul lider, în persoana lui Emil Pantelimon.

Tinerii liberali covăsneni i-au avut alături pe preşedinţii TNL Mureş, Bucureşti şi Iaşi, dar şi pe preşedinţii structurilor de tineret din cadrul PSD, PDL, UDMR şi PCM, precum şi pe Florin Alexe – preşedintele  TNL  România, Răzvan Pop secretarul general TNL, Marius Obreja – preşedintele PNL Covasna, Mădălin Guruianu – preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, şi pe Corina Bote, cea care a ocupat funcţia de preşedinte a TNL Covasna până în prezent.
«Am fost foarte bucuros de faptul că şi într-o duminică seară se pot aduna atât de mulţi tineri şi oameni cu o altfel de viziune, care cred că pot schimba lucrurile în bine, în politica din Sfântu Gheorghe, din  judeţul Covasna,  şi până la urmă din întreaga ţară.  Ieri (duminică- n.red.) am reuşit ca la clădirea acestei “noi temelii” să mai punem o cărămidă», a declarat Mădălin Guruianu, liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Acesta a precizat că  este ferm convins că  alegerea lui Emil Pantelimon, ca lider de filială, va însemna un pas  înainte nu numai pentru liberalii judeţului Covasna, ci mai cu seamă pentru tinerii de azi, care reprezintă «singurul “instru­ment” ce poate contribui la crearea unei comunităţi puternice şi norocoase că este atât de diversă, şi poate strânge laolaltă maghiarii şi românii. (…) Cred şi trebuie ca tinerii de azi, indiferent de opţiunile lor politice, să lupte în acest val de schimbare a mentalităţii,  să se implice şi  să arăte că le  pasă de viaţa politică  din zonă şi din ţară. Vreau să văd că viaţa politică ia o altă turnătură, să văd că speranţa este în mâinile lor».

Emil Pantelimon
Noul preşedinte al TNL Covasna, Emil Pantelimon, a declarat: «Pentru mine, munca începe în acest moment. Mai sunt multe de făcut, dar am încredere în colegii mei şi sunt convins că vom realiza tot ceea ce ne-am propus, pe toată perioada mandatului, care are are la bază trei principii: întărirea structurilor TNL Covasna, bilingvismul şi pozitivismul. Nu cred că putem face un pas înainte, dacă nu aducem în faţă şi nu avem pe ordinea de zi lucruri bune, pozitive. Nu cred că prin evidenţiere negativă  putem  avea vreun câştig. (…) Trebuie să ne bazăm pe idei şi pe proiecte viabile pentru întreaga  comunitate. Nu vrem ca mesajele pe care le lansăm să fie defăimătoare pentru colegii din partid, ci vrem să fie  bazate  pe mesaje pozitive. (…) Vrem ca spiritul pozitiv să fie cel care să îi atragă pe tineri în politică».
Proaspăt alesul lider al tinerilor liberali covăsneni este convins că nici o  acţiune, nici un program politic nu poate avea succes deplin în zonă fără ca să se adreseze românilor şi ma­ghiarilor, în aceeaşi măsură: «Tocmai de aceea avem în Biroul de con­ducere TNL vicepreşedinţi de etnie maghiară. În biroul de la Sfântu Gheorghe, unde se vor organiza alegerile în ianuarie 2012, va exista cel puţin un vicepreşedinte de etnie maghiară” a spus acesta.
În ceea ce priveşte structura noului Birou Permanent Teritorial, echipa condusă de Emil Pantelimon are în componenţă 6 vicepreşedinţi, 9 membri şi 6 membri supleanţi.
Anna-Maria Chiţu

Observatorul de Covasna: Emil Pantelimon a fost ales preşedinte al TNL Covasna
Duminică seară, toată lumea cea vestită a tineretului liberal s-a aflat la Sfântu Gheorghe, unde organizaţia locală şi-a ales membrii noului birou judeţean, compus din 6 vicepreşedinţi, 9 membri, 6 membri supleanţi şi un preşedinte. Singurul candidat la preşedinţia organizaţiei a fost Emil Pantelimon, cel care o înlocuieşte astfel pe Corina Bote, care este membru al Biroului Naţional Permanent.
La eveniment au participat printre alţii, preşedintele TNL naţional, Florin Alexe, secretarul general Răzvan Pop, reprezentanta ţării în organizaţia europeană a tinerilor liberali, Claudia Benchescu, dar şi liderii celorlalte organizaţii de tineret ale partidelor din judeţ (PDL, PSD, PPMT, UDMR).
„Mă voi axa pe trei lucruri esenţiale. Primul pilon este acela de a întări organizaţiile teritoriale ale partidului, cel de-al doilea bilingvismul, pentru că nu îmi doresc niciun program în care să nu ne înţelegem unii pe ceilalţi, iar cel de al treilea pilon este pozitivismul, pentru că datorită atitudinii negative tindem să nu observăm câte lucruri minunate se întâmplă în jurul nostru” – a declarat noul preşedinte, Emil Pantelimon.
În opinia preşedintelui PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, iniţiativa de a-i invita pe tineri în viaţa politică este o cărămidă a drumului ce duce către o schimbare a mentalităţii. De asemenea, el este de părere că alegerea lui Emil Pantelimon în fruntea tineretului liberal din Covasna este un pas important în formarea noii clase politice.

Hírmondó: Elnököt választottak

2011. november 22. kedd, 00:00

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Kovászna megyei ifjúsági szervezete vasárnap elnököt választott. A tisztséget Emil Pantelimon tölti be, aki a maga 22 évével az ország legfiatalabb liberális ifjúsági vezetője. Pantelimon elmondta, elnöksége három pillérre épül, az első, hogy a területi szervezetek megerősödjenek, a második a kétnyelvűség, a harmadik pedig a pozitív hozzáállás. A választásokon egyébként jelen voltak a helyi RMDSZ, illetve EMNT ifjúsági képviselői is.


20 noiembrie 2011

Week/end aproape perfect!

Un spectacol excelent de teatru/dans la M Studio, "Executorul", două vizite de seară la Şugaş Băi la lansarea Asociaţiei Montane CovAlpin, două meciuri la Sala Sporturilor, o înfrângere la limită a fetelor de la baschet, dar cu un meci deosebit de bun al Florentinei Ardeleanu şi o victorie concludentă a băieţilor de la Sepsi FC, 6-2 cu cei din Cluj, plus o impresionantă Conferinţă de Alegeri a TNL Covasna, cu alegerea lui Emil Pantelimon ca lider de filială, în prezenţa a aproape 100 de delegaţi şi invitaţi, inclusiv onoranţii Florin Alexe, preş TNL, Răzvan Pop, secretar general TNL şi mulţi alţii...

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi făcut ca acest sfârşit de săptămână să fie aproape perfect!

Conferinţa de Alegeri a Filialei Teritoriale TNL CovasnaComunicat de presă

          Duminică, 20 noiembrie 2011, începând cu ora 18, Filiala Teritoriala a TNL Covasna organizează conferinţa în cadrul căreia se va alege noul birou judeţean compus din 6 vicepreşedinţi, 9 membri, 6 membri supleanţi şi un preşedinte.
          Evenimentul se bucură de participarea liderilor TNL de la nivel naţional – preşedintele Florin Alexe, secretarul general Răzvan Pop, mebrul LYMEC Claudia Benchescu, dar şi a liderilor structurilor de tineret ale tuturor partidelor de la nivel local. Astfel, vor lua parte la alegeri, în postura de invitaţi, Gabriela Mike (PSD), Răzvan Comăneci (PDL), Gruman Robert (UDMR), Bujdoso Zsolt (PCM) şi Nemes Elod (PPMT).
          Pentru funcţia de preşedinte, şi-a anunţat candidatura actualul secretar general, Emil Pantelimon, preşedintele TNL Sfântu Gheorghe. Actualul preşedinte al TNL Covasna, Corina Bote, este în momentul de faţă membru al Biroului Naţional Permanent TNL, funcţie pe care şi-o va păstră şi după încheierea mandatului.