12 aprilie 2012


AGERPRESS, preluat de OBSERVATORUL DE COVASNA şi MESAGERUL DE COVASNA: 

„Votează cu cap” – sloganul electoral al PNL Sfântu Gheorghe

ADAUGAT: APRILIE - 12 - 2012

„Votează cu cap. Nu judeca oamenii după etnie, ci după competenţă” este sloganul pe care PNL Sfântu Gheorghe îl va avea în campania electorală din acest an pentru alegerile locale.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, care va candida pentru funcţia de primar al municipiului, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest mesaj va fi transmis şi prin intermediul unui joc animat de câteva minute, intitulat HU vs. RO, realizat cu sprijinul organizaţiei de tineret, în care apar zece personaje, cinci români şi cinci maghiari cu notorietate mai mică sau mai mare, dintre care o parte se vor regăsi pe listele de consilieri a PNL Sfântu Gheorghe. Cerinţa jocului este de a clasifica personajele în funcţie de etnie, dar indiferent de corectitudinea răspunsurilor punctajul va fi zero.
„Nu judeca oamenii după etnie, ci după competenţă. Votează cu cap – acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem, de aceea am iniţiat această campanie de vot responsabil”, a declarat Mădălin Guruianu, menţionând că niciodată nu a fost de acord cu cei care au ascuns incompetenţa în spatele etniei, spunând „e prost, dar e prostul nostru”.
Liderul organizaţiei de tineret PNL Covasna, Emil Pantelimon a declarat că scopul campaniei este de a produce „un mic cutremur” în mentalitatea multor localnici, care votează pe criterii etnice.
„Eu nu vreau să fiu votat pentru că sunt român, ci pentru că vreau să fac ceva pentru oraşul acesta. Cred că într-un anume timp în judeţul Covasna se va vota şi pe competenţe, nu doar etnic (…) Pentru că ţinta noastră este tineretul, am gândit şi cu puţin umor campania ‘Votează cu cap’, dar de fapt mesajul de fundal este unul foarte serios. Eu cred că tinerii din comunitatea din care fac şi eu parte trebuie să crească cu oameni competenţi”, a mai spus Emil Pantelimon.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Szekely hirmondoÉsszerű választást akarnak a liberálisok 

image
Guruianu a normális magyar–román együttműködésben hisz

„Mondjunk nemet azoknak, akik inkompentenciájukat nemzetiségi érdekek mögé rejtik!” – ez az üzenete a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi szervezete által indított legújabb kampánynak. Mi tagadás, kissé fura hangzású jelmondat…

Mădălin Guruianu, a helyi liberálisok vezetője elmondta: a kampány célja, hogy a választópolgárok azokra voksoljanak, akik valóban tenni szeretnének a közért, nemzetiségüktől függetlenül. A népszerűsítés érdekében Újvárosi Alexandru kétperces játékot dolgozott ki, amelynek lényege, hogy a képernyőn különböző helyi politikusok jelennek meg, a játékosnak pedig ki kell választania, hogy az illető román vagy magyar nemzetiségű. A végén nulla pontot kap, és azt az üzenetet, hogy „elegem volt az olyan véleményekből, hogy ha valaki >>hülye, de az legalább a mi hülyénk
Székely Emőke
Székelyhon: Mădălin Guruianu, a sepsiszentgyörgyi liberális párt elnöke internetes játékot dolgozott ki kollégáival, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy nem a nemzetiség a fontos egy-egy elöljáró esetében, hanem az, amit a közért tesz.
lansare-hu-vs-ro-1_b
„Mondjunk nemet azoknak, akik inkompentenciájukat nemzetiségi érdekek mögé rejtik!” – ezzel a jelmondattal indított szerdán játékos kampányt a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi szervezete. Mădălin Guruianu ötletgazda, a helyi liberális párt elnöke elmondta: a kampány célja, hogy a sepsiszentgyörgyiek azokra a jelöltekre szavazzanak, akik valóban tenni szeretnének a helyi közösség érdekeiért, nemzetiségüktől függetlenül.
A kampány népszerűsítése érdekében Újvárosi Alexandru kétperces játékot dolgozott ki, RO vs HU címmel, melyben a képernyőn különböző helyi politikusok jelennek meg, a játékosnak pedig ki kell választania, hogy az illető román vagy magyar nemzetiségű. Teljesen mindegy, hogy mit válaszol a játékos, a játék végén úgyis nulla pontot ér el, és kap egy üzenetet is: „elegem volt az olyan véleményekből, hogy ha valaki hülye, de az legalább a mi hülyénk” – utalva arra, hogy nem a nemzetiségtől függ egy politikus, városvezető vagy tanácsos munkája. Emil Pantelimon, a párt ifjúsági szervezetének megyei elnöke elmondta, játékosan próbálnak komoly üzenetet átadni a választópolgároknak, és reményeik szerint sokan megértik majd a játékba burkolt üzenetet: válassz ésszel és ne etnikai alapon.

VARUJAN VOSGANIAN LA SFÂNTU GHEORGHE


AGERPRESS, preluat de MESAGERUL DE COVASNA şi OBSERVATORUL DE COVASNA: 

Varujan Vosganian, în juriul “Paradei cârnaţilor

ADAUGAT: APRILIE - 12 - 2012

Politicianul Varujan Vosganian va face parte din juriul festivalului “Parada cârnaţilor”, ce va avea loc luna viitoare la Sfântu Gheorghe.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat miercuri că senatorul Varujan Vosganian a acceptat invitaţia lansată de organizatorii festivalului şi a confirmat participarea la acest eveniment gastronomic.
“Parada cârnaţilor”, organizată de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi Ordinul Cavaleresc Gastronomic ‘La foc liber’ din Transilvania, va avea loc pe data de 19 mai a.c. la Sfântu Gheorghe.
Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos a declarat pentru AGERPRES că în acest an se împlinesc zece ani de la prima ediţie şi se aşteaptă participarea a cel puţin o sută de echipe din ţară şi străinătate.
Juriul va puncta atât gustul cârnaţilor, reţetele după care au fost preparaţi, cât şi felul în care sunt decorate bucatele.
Vajda Lajos a menţionat că acest festival are ca scop promovarea tradiţiilor gastronomice şi atragerea cât mai multor turişti în judeţul Covasna.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES

11 aprilie 2012

VOTEAZĂ CU CAP - RO vs. HU, HU vs. ROMEDIAFAX - "Votează cu cap - RO vs. HU, HU vs. RO", sloganul PNL Sfântu Gheorghe pentru alegerile locale


Sloganul PNL Sfântu Gheorghe pentru alegerile locale este "Votează cu cap - RO vs. HU, HU vs. RO", liderul filialei, Mădălin Guruianu, afirmând că prin această campanie se doreşte ca "incompetenţa să nu se mai ascundă în spatele etniei", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului, a lansat, miercuri, într-o conferinţă de presă, campania denumită "Votează cu cap - RO vs. HU, HU vs. RO", care va fi sloganul formaţiunii în Sfântu Gheorghe.

"Începând de astăzi (miercuri - n.r.) lansăm această campanie prin care încercăm să spunem lucrurilor pe nume, şi anume să nu mai ascundem incompetenţa în spatele etniei şi să nu ne mai ascundem în spatele mesajelor de genul «e prost, dar e prostul nostru»", a spus Guruianu.

Potrivit sursei citate, PNL Sfântu Gheorghe a pregătit în acest context şi un "joculeţ" lansat on-line.

Preşedintele TNL Covasna, Emil Pantelimon, le-a prezentat jurnaliştilor acest joc, care durează două minute, el precizând că scopul campaniei "RO vs. HU, HU vs. RO" este încurajarea votului responsabil.

Cei care accesează acest joc pot vedea imagini cu zece personalităţi din Sfântu Gheorghe, fiind întrebaţi dacă sunt maghiari sau români. Pe site-ul respectiv se pot citi mesaje precum "M-am săturat să aud apărări de genul «e prost, dar e prostul nostru»" sau "Vrem să spunem STOP ascunderii incompetenţilor în spatele etniei".

"Sperăm că şi în Covasna, la un moment dat, se va vota în funcţie de competenţă şi să nu votăm un român doar că e român sau un maghiar doar că e maghiar. Acesta este principalul mesaj pe care vrem să îl promovăm", a spus Pantelimon.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, consilierul local Mădălin Guruianu, va candida pentru postul de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.


din conferinţa de presă de astăzi...


Agerpres - Covasna: Varujan Vosganian, în juriul 'Paradei cârnaţilor' de la Sfântu Gheorghe

           
Politicianul Varujan Vosganian va face parte din juriul festivalului 'Parada cârnaţilor', ce va avea loc luna viitoare la Sfântu Gheorghe.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat miercuri că senatorul Varujan Vosganian a acceptat invitaţia lansată de organizatorii festivalului şi a confirmat participarea la acest eveniment gastronomic.

'Parada cârnaţilor', organizată de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) şi Ordinul Cavaleresc Gastronomic 'La foc liber' din Transilvania, va avea loc pe data de 19 mai a.c. la Sfântu Gheorghe.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos a declarat pentru AGERPRES că în acest an se împlinesc zece ani de la prima ediţie şi se aşteaptă participarea a cel puţin o sută de echipe din ţară şi străinătate.

Juriul va puncta atât gustul cârnaţilor, reţetele după care au fost preparaţi, cât şi felul în care sunt decorate bucatele.

Vajda Lajos a menţionat că acest festival are ca scop promovarea tradiţiilor gastronomice şi atragerea cât mai multor turişti în judeţul Covasna.
M-am săturat să aud apărări de genul „e prost, dar e prostul nostru”!
Elegem volt az olyan véleményekből, hogy ha valaki “hülye, de az legalább a mi hülyénk"!

Campanie pentru incurajarea votului responsabil!
Felelős szavazást elősegítő kampány!

http://www.rovshu.blogspot.com/
http://huvsro.blogspot.com/


09 aprilie 2012

impresii de la Congres...

M-am simţit excelent la Congresul Extraordinar al PNL de la Romexpo, înconjurat de oameni dragi din comunitatea noastră, dar şi din alte părţi, alături de personalităţi de prim rang ale partidului pe care sperăm să le aducem în săptămânile următoare la Sfântu Gheorghe: Călin Popescu Tăriceanu, Dinu Zamfirescu, Cristian Ţopescu, Mircea Diaconu, Varujan Vosganian şi chiar dacă nu ne-am văzut de data asta, doamnele Alina Gorghiu şi Renatte Webber...
Un moment aparte a fost discursul impresionant al lui M.I. Quintus, venerabilul lider al liberalilor, cu o activitate de mai bine de 70 de ani în partid...
Apoi ne-am adunat cu colegii de alianţă USL în Sala Mare de la Romexpo, unde aproape 10.000 de oameni au aplaudat discursurile celor trei lideri, Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin, dar şi al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Începută sub coloana sonoră  "Thunderstruck", AC DC, plus momentele în amintirea regretaţilor Emil Hossu Longin şi Octavian Paler şi finalul "Walk this way", Aerosmith cu Run DMC, întâlnirea a  reuşit să transmită forţa şi determinarea Opoziţiei, condusă de cei 4 muşchetari, de a câştiga în acest an toate alegerile din ţară ...
Să ne-ajute Dumnezeu!

albumul pe care l-am oferit cadou cu această ocazie, personalităţilor partidului