14 iunie 2012

Vom avea viceprimar român?


Mesagerul de Covasna: Vom avea viceprimar român?

ADAUGAT: IUNIE - 14 - 2012

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că USL a avut cea mai deşteaptă strategie pentru Sfântu Gheorghe.

Acesta a precizat că PNL împreună cu PSD au reuşit să scoată la vot mai mult de 3.700 de persoane, în timp ce, în urmă cu patru ani, Alianţa Românească ce cuprindea toate partidele româneşti, a reuşit să adune 2.400 de voturi.
În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, Mădălin Guruianu a explicat faptul că era absolut imposibil ca în Sfântu Gheorghe să fi scos un scor mai bun împreună, decât separat: „Cred că în momentul de faţă s-a demonstrat din plin strategia că, depunându-şi candidaturi separate,  PNL şi PSD au putut atrage electorat şi dintr-o parte şi din cealaltă, în aşa fel încât românii să fie bine reprezentaţi în Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Ţin să precizez faptul că noi nu am vorbit niciodată despre reprezentarea exclusivă a românilor, pentru că al doilea om de pe lista Consiliului Local este un etnic maghiar, şi ne bucurăm pentru asta”, a explicat Mădălin Guruianu.
Acesta consideră că, deşi a câştigat detaşat judeţele Covasna şi Harghita, UDMR a ieşit înfrânt din aceste alegeri: „Din punctul meu de vedere, cred că UDMR a ieşit înfrânt după aceste alegeri. Ei au câştigat detaşat în Covasna şi Harghita, şi pentru asta merită sincere felicitări (…) Însă, în restul teritoriului, cred că ei trebuie să-şi regândească cumva poziţia şi să se repoziţioneze pe scena politică, la nivel naţional”, a spus Mădălin Guruianu.

Postul de viceprimar, la mâna UDMR

În ceea ce priveşte viitoarea conducere ce se va instala la cârma municipiului Sfântu Gheorghe, liderul PNL a declarat că desemnarea de către Consiliul local a unui viceprimar român „ar fi un semn de deschidere către comunitatea românească, dar şi o cale de colaborare cu actuala guvernare”.
Acesta a precizat că decizia stă în mâna consilierior UDMR, Uniunea având majoritate în viitorul consiliu local.
Potrivit AGERPRES, Mădălin Guruianu a amintit că, uitându-ne în trecut, putem vedea că UDMR a avut viceprimar sau vicepreşedinte CJ în unele localităţi sau judeţe din ţară, în care comunitatea maghiară este minoritară, iar acest lucru s-a întâmplat nu pentru că partidele româneşti aflate la putere în acele zone ar fi avut neapărat nevoie de susţinerea politică a UDMR în consilii, ci pentru a oferi dovada bunei colaborări pe care şi-o doreau cu această minoritate.
Ana Alina Costache

12 iunie 2012

Mulţumesc tinerilor, respect pentru multiculturalitate, "efectul Dan" şi rezultatele să vorbească...

Aproape douăzeci de oameni în echipa de bază din ziua votului, plus aproape 50 de reprezentanţi în secţiile de votare, câteva sute de oameni implicaţi în campanie cu idei, fotografii şi susţinere morală şi materială - un rezultat pe măsură: locul al doilea, după actualul primar, în preferinţele oamenilor din Sfântu Gheorghe, cu peste 2600 de voturi şi obţinerea a două mandate de consilieri locali pentru liberali.
Am mulţumit şi voi continua să o fac pentru fiecare în parte, deoarece fără ajutorul lor nu am fi putut reuşi nimic. Sper să nu uit pe nimeni în următorul interval de timp, dar până atunci vreau să vă împărtăşesc o seamă de bucuriii.

Mă bucur că am putut să ne ţinem aproape cei mai mulţi dintre tinerii implicaţi, tinerii cu mare viitor în faţă, "roadele" fără de care un pom nu poate deveni decât sterp, găunos şi plin de putregai, aşa cum din păcate prea mulţi ne sunt daţi să îi vedem în jur... 

Mă bucur că am căpătat încrederea multor oameni maturi, români şi maghiari deopotrivă, fiind singurul partid din comunitatea noastră care a respectat în aceeaşi măsură întreaga comunitate prin bilingvism şi promovare masivă a multiculturalităţii.

Mă bucur că nu am căzut în capcanele unor discuţii fără rost cu cei care ne-au atacat direct şi personal, vezi reacţiile din campanie ale oamenilor din Alianţa Civică Pentru Comunitate (PDL+Partida Romilor) - felicitări lor pentru cele puţin peste 500 de voturi obţinute... poate că nu numai numele defunctei "Asociaţii Pentru Comunitate" aduce voturi, nu?... mai trebuie şi ceva muncă, implicare, realizări, pentru a căpăta încrederea oamenilor...

Mă bucur că trădătorii au ieşit la iveală măcar în ultimul ceas, vezi cazul Nicolae Ivan, fost consilier PNL, plecat la UNPR cu o lună înainte de alegeri, dar fără să vrea să părăsească şi Consiliu Local, aşa cum spune legea şi care a atins imensa cifră de 160 de voturi...

Mă bucur că "efectul Dan" într-o campanie electorală a avut aceleaşi rezultate în coagularea echipei şi motivarea tinerilor de a lupta mai cu spor pentru a demonstra că acuzaţiile publice la adresa mea aruncate în 2008 de Dan Tănasă şi în 2012 de Dan Manolăchescu sunt fără sens şi lipsite de credibilitate. 

Cel mai mult mă bucur că poate în sfârşit, observă oamenii din comunitate, dar mai ales din afara ei, care sunt vocile care merită să li se acorde credit, cine sunt politicienii credibili pentru oamenii din Sfântu Gheorghe... iar cele 300 de voturi obţinute de PRM şi Agrigoroaie, cele 200 de voturi obţinute de echipa conservatoare, condusă de Dan Suciu şi Dan Tănasă, sau cele 160 de voturi ale UNPR nu-i califică să vorbească în numele românilor din zonă. De fapt îi descalifică! Cel puţin pentru următorul interval de timp... Până atunci, ar fi destul de rezonabil că dânşii să ia o pauză de vorbit şi să se gândească la reuşita USL de a căpăta încrederea a mii de alegători, pentru că în Sfântu Gheorghe vom avea 4 consilieri - 2 PNL, 2 PSD şi la judeţ 5: 3 PSD, 2 PNL.

NU ÎN ULTIMUL RÂND, MULŢUMESC OMULUI FĂRĂ DE CARE APROAPE NIMIC NU AR FI FOST POSIBIL, CU SIGURANŢĂ CEL MAI BUN "ANTRENOR" DIN ACEASTĂ CAMPANIE ELECTORALĂ, EMIL PANTELIMON, CEL CARE DIN CAUZA A 12 ZILE NU A PUTUT CANDIDA, ÎMPLINEŞTE 23 DE ANI ABIA PE 22 IUNIE... MULŢUMESC, PRIETENE!

11 iunie 2012

REZULTATE FINALE SFÂNTU GHEORGHE

PRIMAR

1. ANTAL ARPAD ANDRAS (UDMR) 19442
2. MADALIN GURUIANU (PNL)       2659
3. BALINT IOSIF(PCM)                        1374
4. OPAIT CODRUT (ACPC)                   803
5. VASILE VOICULESCU (PRM)          736


CONSILIU LOCAL SFÂNTU GHEORGHE (21 DE MANDATE)

1. UNIUNEA DEMOCRATA A MAGHIARILOR ROMANIA 14.731 - 14 MANDATE
2. PARTIDUL POPULAR MAGHIAR TRANSILVANIA 2530 - 2 MANDATE
3. PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 1874 - 2 MANDATE
4. PARTIDUL NATIONAL LIBERAL 1633 - 2 MANDATE
5. PARTIDUL CIVIC MAGHIAR 1388 -   1 MANDAT


6. PARTIDUL POPORULUI DAN DIACONESCU 847 -   0
7. ALIANTA CIVICA PENTRU COMUNITATE 567 -  0
8. PARTIDUL ROMANIA MARE 337   -  0
9. P.CONSERVATOR 194    -  0
10. P. ECOLOGIST ROMAN 193  -  0
11. U.N.PR. - 166 - 0
12. P. VERDE  -146 - 0  
REZULTATE OFICIALE BIROUL ELECTORAL LOCAL SFÂNTU GHEORGHE!

10 iunie 2012

EXIT POLL ALEGERI LOCALE SFÂNTU GHEORGHE VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNCREDERE
să aşteptăm rezultatele oficiale, dar deocamdată MULŢUMIM FRUMOS PENTRU ÎNCREDERE OAMENILOR DIN SFÂNTU GHEORGHE ŞI PENTRU SCORUL BUN OBŢINUT DE ECHIPA LIBERALĂ!