30 noiembrie 2012

Premierea profesorilor a fost amanata in Consiliul Local Sfantu Gheorghe


Dacă aveți răbdare câteva minute, puteți asculta și viziona două dintre cele mai interesante materiale despre un proiect de hotărâre pentru profesori, propus de mine acum aproape 2 luni.
Va asigur ca veti putea afla multe pareri interesante despre transparenta publica, despre argumente logice si lipsa acestora, sau despre atacurile la persoana si jignirile personale.

Am incercat sa raspund calm si cu argumente logice la observatiile aduse de catre colegi. Unele propuneri le-am preluat fara doar si poate, recompensarea mai multor profesori si o baza mai mare de selectie, altele le resping total si sper ca si colegii mei, mai devreme sau mai tarziu vor ajunge la aceeasi concluzie ca profesorii merita recunostinta comunitatii.

Cel mai deranjant pentru mine a fost sa fac fata atacurile la persoana vehiculate de doamna Parvan, directoarea Grupului Scolar Constantin Brancusi... nu e nici prima si din pacate nu va fi nici ultima data... dar, pentru cei curiosi, urmariti-i "linia de argumentare", atat in prima interventie a domniei sale, dar mai ales in ultima, cand ii catalogheaza pe profesorii implicati in actiunile de educatie nonformala ca "smecherul scolii".

MULTUMIRI DOAMNEI KULCSAR TUNDE - secretar Sf. Gheorghe, DLUI SZTAKICS ISTVAN - departamentul juridic, DOAMNEI MARIA BAILA - fost inspector sef adjunct la ISJ Covasna SI DLUI VARGHA MIHALY, presedintele Comisiei pt Cultura, PENTRU TIMPUL, ATENTIA SI OBSERVATIILE ACORDATE IN PREGATIREA PROIECTULU!


materiale in ordine:

PROIECTUL DEPUS DE MINE IN 9 OCT 2012. http://guruianu.blogspot.ro/2012/10/debate-burse-de-excelenta-pentru-elevi.html

SEDINTA COMISIEI PENTRU CULTURA DIN 28 NOV 2012


SEDINTA CONSILIULUI LOCAL SFANTU GHEORGHE 29 NOV 2012VOI PROPUNE PE NET UN SONDAJ DE OPINIE PE INTERNET SI SUNT FOARTE CURIOS DE PAREREA CETATENILOR DIN SFANTU GHEORGHE SAU DE PRIN ALTE PARTI...

MERITA SA RECOMPENSAM SPECIAL PROFESORII EXCELENTI / IMPLICATI DIN SFANTU GHEORGHE? ... raspundeti pe facebook, va rog!

29 noiembrie 2012

Mesaje de susținere de la București pentru Emil


Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Puiu Hașotti îl recomandă din plin pe Emil Pantelimon
“A venit în minister acum două luni, dar cu siguranță este exact genul de om de care este nevoie într-o instituție publică de o asemenea importanță: tânăr, dinamic, cu mult bun simț și bun gust, cu o mulțime de initiative și cu multă putere de muncă. A fost o placere să colaborăm în acest timp și sper din tot sufletul ca după 9 decembrie să fim colegi în Parlament.” (Puiu Hașotti, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național)

Mesaj de susținere din partea doamnei deputat Alina Gorghiu, o prietenă a orașului Sfântu Gheorghe
"L-am văzut lucrând cu entuziasm între români și maghiari, cu tineri și mai puțin tineri. Emil face ca fiecare proiect în care se implică să devină prioritar pentru comunitate. Cu oameni asemenea lui și celor din jurul său, Sfântu Gheorghe crește văzând cu ochii. Vreau ca din 9 decembrie să fim colegi în Parlamentul României." (Alina Gorghiu, vicepreședinte Camera Deputaților)

Mesaj de susținere și din partea lui Victor Ionescu, „responsabilul de tineret”
„Emil Pantelimon s-a făcut rapid remarcat în rândul colegilor din TNL, iar apoi a fost de la sine înțeles că i-am susținut cu toții, în măsura posibilităților, proiectele. Energia, pasiunea și dragostea pentru tineri și pentru cultură, dar și pentru orașul său natal, Sfântu Gheorghe, l-au făcut greu de uitat printre noi, la București.” (Victor Ionescu, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport și Tineret)

Reamintim că în această campanie electorală Emil Pantelimon a vorbit despre inițiativele sale culturale, multe dintre ele realizate cu succes până la această vârstă de numai 23 de ani și a avut alături nume importante ale vieții culturale românești, ca Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, Miltiade Nenoiu dar și Ducu Bertzi, artistul care vine să cânte pentru Emil și susținătorii săi în 4 decembrie într-un concert extraordinar în Clubul Excalibur din Sfântu Gheorghe.

Echipa de Campanie EMIL PANTELIMON
Din Sfântu Gheorghe. Pentru Sfântu Gheorghe. La București.

28 noiembrie 2012

Ecologiștii de la Partidul Verde merg pe mâna lui Emil!


Partidul Verde Covasna acordă o şansă tinerilor!
Verzii din Covasna îşi expimă sprijinul pentru Emil Pantelimon, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în colegiul 1 Sfântu Gheorghe, la alegerile parlamentare din 9 decembrie.
Verzii merg pe mâna lui Emil pentru că susţin o clasă politică proaspătă.
Verzii merg pe mâna lui Emil pentru că reprezintă un model de implicare al tinerei generaţii în viaţa cetăţii.
Verzii merg pe mâna lui Emil pentru că nu apelează la aşa-zisa „problemă etnică” într-un oraş în care oamenii simpli, fie maghiari - fie români, coabitează paşnic de sute de ani.
Verzii merg pe mâna lui Emil pentru că ştie care sunt problemele tinerilor de azi şi are un plan cultural pus la punct pentru a combate carenţele actuale.
Verzii merg pe mâna lui Emil Pantelimon pentru că spune lucrurilor VERDE în faţă şi că nu alege varianta uşoară, cea de a sta deoparte!

După câteva discuții simple, inițiate chiar de ecologiștii de la Partidul Verde Covasna, am ajuns la acest acord de susținere a tânărului nostru candidat Emil Pantelimon. 
Vă mulțumim!

Mădălin Guruianu
Manager campanie Emil Pantelimon


Candidatul USL Emil Pantelimon, susţinut de mai mulţi artişti şi oameni de cultură


Agerpres preluat de Observatorul de Covasna> Candidatul USL Emil Pantelimon, susţinut de mai mulţi artişti şi oameni de cultură


Candidatul USL Emil PantelimonMai mulţi artişti şi oameni de cultură din ţară susţin campania electorală a candidatului USL Covasna, Emil Pantelimon, printre aceştia numărându-se soprana Felicia Filip, regizorul Cristian Mihăilescu, preşedintele Uniunii Muzicienilor şi Interpreţilor din România, Miltiade Nenoiu, şi cunoscutul interpret Ducu Bertzi.
Aceştia şi-au manifestat susţinerea printr-o serie de declaraţii publice, iar Ducu Bertzi va veni la Sfântu Gheorghe pe data de 4 decembrie pentru a susţine un concert extraordinar.
„Ducu Bertzi vine să cânte gratuit pentru Emil şi pentru susţinătorii săi”, a declarat Mădălin Guruianu, şeful campaniei electorale a lui Pantelimon. Guruianu a menţionat că şi alte personalităţi locale, printre care profesorii Brânduşa Roman, Elena Suncă şi Cziprian Lorand, notarul Marilena Profiroiu şi fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie Covasna, Corneliu Câmpeanu, i-au dat deja „votul de încredere” lui Emil Pantelimon, care la cei 23 de ani împliniţi are un CV impresionant.
În această campanie electorală, Emil Pantelimon a vorbit despre mai multe iniţiative legislative, printre acestea numărându-se şi legea stagiunilor municipale, care ar urma să impună instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii, respectiv marilor teatre, opere şi filarmonici din ţară, obligativitatea de a prezenta o dată pe an cel puţin un spectacol în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ.
Pantelimon a explicat că demersul său a pornit de la două principii – cel al calităţii produsului cultural şi al distribuţiei echitabile a banilor colectaţi la bugetul de stat. Acesta a mai spus că programul său electoral se axează pe ideea de normalitate, multiculturalitate şi bună convieţuire interetnică, principii pentru care a militat activ încă din timpul adolescenţei.
Emil Pantelimon, care este consilier al ministrului Culturii, Puiu Haşotti, candidează pentru Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal Sfântu Gheorghe, iar contracandidaţii lui sunt fostul subsecretar de stat Markó Attila (UDMR), preotul reformat Sánta Imre (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), geologul Viorel Radu (Alianţa România Dreaptă), Mircea Măgheruşan (Partidul România Mare), Ştefan Radu Doru (Partidul Poporului Dan Diaconescu) şi Vasile Antonie Tămaş (Partidul Ecologist Român).

26 noiembrie 2012

Președintele UNIMIR, maestrul Miltiade Nenoiu îl susține puternic pe Emil PantelimonCei trei corifei culturali de la lansarea lui Emil: Miltiade Nenoiu, Felicia Filip, Cristian Mihăilescu
Una dintre personalitățile culturale de excepție ale României, profesorul Miltiade Nenoiu, întemeietorul cvintetului de suflători Concordia și actualul președinte al UNIMIR, Uniunea Muzicienilor și Interpreților din România este prezent în campania electorală a tânărului candidat USL pentru Sfântu Gheorghe, Emil Pantelimon.
„Emil Pantelimon este un om puternic, un om care poate să mobilizeze ușor tinerii (...) Faptul că am venit cu toții aici să-l susținem, doamna Felicia Filip - un exemplu artistic, dar și moral, domnul profesor Cristian Mihăilescu - cel mai important regizor de Operă din România actuală, dar și faptul că Emil vorbește ambele limbi, româna și maghiara, faptul că are prieteni la vârful culturii și al politicii din România, toate cred că demonstrează faptul că Emil este un om care merită susținut și vota pe 9 decembrie” a declarat maestrul Miltiade Nenoiu.
Reamintim că în această campanie electorală Emil Pantelimon a vorbit despre inițiativele sale culturale, multe dintre ele realizate cu succes până la această vârstă de numai 23 de ani și a avut alături nume importante ale vieții culturale românești, ca Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, dar și Ducu Bertzi, artistul care vine să cânte pentru Emil și susținătorii săi în 4 decembrie într-un concert extraordinar în Clubul Excalibur din Sfântu Gheorghe.

Echipa de Campanie EMIL PANTELIMON
Din Sfântu Gheorghe. Pentru Sfântu Gheorghe. La București.Doamna Marilena Profiroiu în echipa de campanie a lui Emil Pantelimon
Din echipa de campanie a lui Emil Pantelimon face parte și una dintre personalitățile de prim-plan ale orașului Sfântu Gheorghe, doamna notar Marilena Profiroiu, ce care a pus bazele Registrului Comerțului în județul Covasna, actualmente vicepreședinte PNL Sfântu Gheorghe, consilier local în Consiliul Local Sfântu Gheorghe și președinte al Comisiei Juridice. Aceasta a ținut să accentueze, pe lângă implicarea masivă a lui Emil în proiecte culturale, de tineret, sociale și politice, profilul său moral excelent și "cei șapte ani de-acasă".

"Sunt onorată să fac parte din echipa de campanie(...) eu cred că secretul reușitei lui este un profil moral excelent și frumoasa educație primită de la părinții săi (...) Emil este un învingător și eu cred că va învinge în această campanie electorală, pentru că EMil a reușit să treacă peste o încercare mult mai grea în vara aceasta" a declarat doamna Marilena Profiroiu.

Reamintim că în această campanie electorală Emil Pantelimon a vorbit despre inițiativele sale culturale, multe dintre ele realizate cu succes până la această vârstă de numai 23 de ani și a avut alături nume importante ale vieții culturale românești, ca Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, Miltiade Nenoiu dar și Ducu Bertzi, artistul care vine să cânte pentru Emil și susținătorii săi în 4 decembrie într-un concert extraordinar la Sfântu Gheorghe.

Echipa de campanie 
EMIL PANTELIMON. 
Din Sfântu Gheorghe. Pentru Sfântu Gheorghe. La București.