07 februarie 2013

IN MEMORIAM MARIAN COZMA
SĂ NU-L UITĂM PE MARIAN COZMA,
UN SIMBOL AL PRIETENIEI ROMÂNO-MAGHIARE!Au trecut trei ani de la sfârşitul tragic al handbalistului Marian Cozma şi, ca în fiecare an, invit şi în acest an oamenii din Sfântu Gheorghe şi nu numai, să ne aducem aminte de acest adevărat simbol al prieteniei româno-maghiare. Ca oraș înfrățit cu Veszprem, locul decesului sportivului, Sfântu Gheorghe a fost încă de la început alături de familia îndurerată și a militat încă din primul moment pentru păstrarea în memoria noastră a tuturor, a acestui simbol extraordinar care a fost idolul fanilor handbalului din România, dar și din Ungaria.

Nu atât de timpuria și absurda moarte a sportivului român trebuie să conteze în memoria noastră, cât extraordina capacitate de empatie de care am putut da dovadă, atunci, dar şi ulterior, români şi maghiari deopotrivă, regretându-l sincer şi foarte deschis pe Marian Cozma. Dumnezeul să-l odihnească în pace şi să ne ajute pe noi cei rămaşi, să găsim întotdeauna soluţiile de comuniune, pentru a depăşi barierele entice sau lingvistice, înspre o mai bună înţelegere şi pace.


În numele lui Marian Cozma, dar şi al prieteniei româno-maghiare, să mergem şi să aprindem cu toţii o lumânare sau să depunem o floare la fotografia sportivului, în ziua de vineri 8 februarie, începând cu ora 20.00 în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu Gheorghe.


Mădălin Guruianu
Consilier Local Sfântu Gheorghe

07.02.2013

14 candidați pentru alegerile de vineri de la PNL Sfântu Gheorghe!
COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 8 februarie, începând cu ora 17.00, la sediul PNL Sfântu Gheorghe de pe str. 1 Dec. 1918, nr.37 vor avea loc alegerile organizației municipale Sfântu Gheorghe, conform statutului, iar miercuri a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor. Pentru alegerile de vineri și-au depus candidatura 14 persoane.

Pentru funcția de președinte există o singură candidatură, a fostului președinte al PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, cel care a demisionat în vară, după rezultatele de la referendum, iar pentru funcția de vicepreședinte vor concura 6 candidați: actualul președinte interimar, Emil Pantelimon, consilierul județean Cziprian Lorand, consilierul municipal Marilena Profiroiu, Corina Bote, Bogdan Chirovan și Szabo Schuller Tibor. Pentru membri în Biroul Politic Local sunt depuse 7 candidaturi: doamnele Mirela Bucur, Sofia Mateiaș, Bălhuc Katalin, Bartok Eniko și domnii Gocsman Răsăndel, Ordog Istvan și Artem Marius Ladislau.

Biroul de presă
PNL Sfântu Gheorghe
06.02.2013